Britská premiérka sa mala stať terčom teroristického útoku

NETKY.SK • 6 December 2017, 07:08 • 2 min
Britská premiérka sa mala stať terčom teroristického útoku

LONDÝN – Britskej polícii sa podarilo odhaliť pripravovaný atentát na premiérku Theresu Mayovú. Útočníci chceli pred jej sídlom na Downing Street umiestniť nálož, ktorá mala iba odviesť pozornosť a vyvolať zmätok od samotného teroristického útoku na premiérkinu osobu.

slovakia

left justify in out

Televízia Skynews informovala, že vyšetrovatelia na odhalení pripravovaného útoku pracovali už dlhší čas. Keď sa potvrdila ich verzia, počas minulého týždňa začali konať a zatkli dvoch mužov. Ich pôvodný plán bol, že jeden z nich odpáli na Downing Street bombu, potom chceli využiť vzniknutý chaos a premiérku napadnúť a dobodať nožmi.

 

img

 

Na prípade, ktoré trvalo niekoľko týždňov intenzívne pracovala polícia, Scotland Yard a agenti tajnej služby MI5. Obaja zatknutí sú síce Briti, no podľa mien britský pôvod určite nemajú. Zadržaní boli iba 20-ročný Zakariyah Rahman z Londýna a 21-ročný Mahammeda Aqiba Imrana z Birminghamu. Plánovači útoku sa postavia pred súd už dnes ráno.

 

Podľa riaditeľa MI5 Andrewa Parkera je nebezpečenstvo teroristického útoku veľmi vysoké a islamský terorizmus narastá. MI momentálne pracuje na 500 prípadoch spojených s terorizmom, do ktorých je zainteresovaných viac ako 3-tisích osôb. Británia sa len počas tohto roka stala terčom 5 dokonaných teroristických útokov, ktoré si vyžiadali desiatky obetí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies