Britská ekonomika by v tomto roku mala začať rásť, ale pomaly

NETKY.SK • 4 Máj 2012, 07:23 • 2 min
Britská ekonomika by v tomto roku mala začať rásť, ale pomaly

Britská ekonomika by v tomto roku mala začať rásť, ale pomaly - Svet Britská ekonomika by v tomto roku mala začať znova rásť, ale tempo jej zotavovania z recesie bude pomalé. Vyhlásil to dnes guvernér britskej centrálnej banky Bank of England (BoE) Mervyn

slovakia

left justify in out

img

Britská ekonomika by v tomto roku mala začať znova rásť, ale tempo jej zotavovania z recesie bude pomalé. Vyhlásil to dnes guvernér britskej centrálnej banky Bank of England (BoE) Mervyn King.
      Britská ekonomika sa v 1. štvrťroku 2012 prekvapujúco prepadla do recesie, ale podľa Kinga niektoré prieskumy naznačujú, že by sa už čoskoro mala odraziť od dna.
      "Skutočne sa objavujú náznaky, že zotavovanie sa blíži," vyhlásil King s odvolaním sa na prieskum podnikateľskej dôvery a na údaje o vývoji zamestnanosti.
      Hrubý domáci produkt (HDP) Spojeného kráľovstva za prvé tri mesiace 2012 klesol o 0,2 % oproti predchádzajúcemu štvrťroku, keď sa medzikvartálne znížil o 0,3 %. Pokles HDP dva kvartály po sebe znamená recesiu.
      Analytici pritom očakávali, že výkon britskej ekonomiky v období január - marec 2012 naopak stúpne o 0,1 % a krajine sa podarí vyhnúť recesii.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies