Brazília očakáva v novej sezóne 2015/16 vyššiu úrodu kávy ako vlani

NETKY.SK • 11 Apríl 2015, 17:50 • 2 min
Brazília očakáva v novej sezóne 2015/16 vyššiu úrodu kávy ako vlani

RIO De JANEIRO - Brazília, najväčší svetový producent kávy, očakáva v novej sezóne 2015/16 úrodu vo výške 45,6 milióna 60-kilogramových vriec. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na najnovší odhad obchodnej spoločnosti Wolthers Douque.

slovakia

left justify in out

To je viac ako 44,21 milióna vriec kávy v predchádzajúcej sezóne. A podľa Wolthers Douque odhad novej úrody predstavuje skôr spodnú hranicu.

 

Obchodníci pozorne sledujú správy o vyhliadkach na úrodu kávy v Brazílii po slabej vlaňajšej sezóne, keď tamojšie plantáže zasiahlo najrozsiahlejšie sucho za 80 rokov. Odhady pre novú sezóny sa pohybujú od 44 miliónov po 49,75 milióna vriec.

 

Wolthers Douque vzhľadom na vlastný prieskum na plantážach a informácie od tímu agronómov predpovedá, že úroda arabiky dosiahne zhruba 34,2 milióna vriec a robusty 11,4 milióna vriec. Väčšina brazílskych plantáží sa už totiž vďaka dažďom spamätala z vlaňajšieho sucha, čo zvyšuje vyhliadky na dobrú rodu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies