TECHNIKA: HP a System76 predstavujú nový notebook pre vývojárov

NETKY.SK • 28 Máj 2022, 16:00 • 2 min
TECHNIKA: HP a System76 predstavujú nový notebook pre vývojárov

Nový notebook od spoločnosti HP bude mať predinštalovaný operačný systém Pop!_OS. Ide o linuxovú distribúciu založenú na Ubuntu, ktorú zastrešuje spoločnosť System76.

slovakia

left justify in out

HP Dev One je linux notebook od spoločnosti HP, ktorý sa prispôsobí širokému spektru vývojárov a ich tvorbe kódu. Vďaka predinštalovanému operačnému systému Pop!_OS a Super klávesou bol špeciálne navrhnutý pre náročných vývojárov.

 

O novom zariadení pre profesionálnych vývojárov informuje a zverejnil príspevok na sociálnej sieti Carl Richell, ktorý je zakladateľ a CEO spoločnosti System76:

 

 

 


 

Čo sa skrýva vo vnútri HP Dev One?

 

Masívny výkon bude zastrešovať viacjadrový procesor AMD Ryzen™ 7 PRO, ktorý zabezpečí jednoduchší a plynulý multitasking. Spolu so 16 GB pamäte RAM DDR4 s rýchlosťou frekvencie 3 200MHz, bude pomáhať s výkonom viacerých spustených programov a kompilovaním kódu. Grafickú stránku bude zabezpečovať AMD Radeon™ Graphics.

 

img

 

Všetky vaše dáta rýchlo načítate a uložíte vďaka 1 TB rýchlemu úložisku PCIe NVMe M.2. Kľúčovým prvkom pre developerov je prispôsobená Super klávesa, vďaka ktorej sú skratky dostupné jediným kliknutím. Kompaktná veľkosť 14” FHD antireflexný displej, zabezpečí dokonalé čítanie a písanie kódu, jednoducho notebook, ktorý si môžete vziať kdekoľvek so sebou.

 

 

 

 

 

 

Pop!_OS vás privíta hneď po spustení. Ide o efektívnu linux distribúciu, ktorá ponúkne už hneď spočiatku mnoho funkcionalít. Je určený pre kreatívnych profesionálov. Operačný systém je známy svojou bezpečnosťou a spoľahlivými open source softvérmi. Výber tohto operačného systému ponúka softvérové balíky Flatpak pre vývojárov, ktorí si chcú ponechať a zároveň používať viacero verzií rôznych aplikácií na testovanie.

 


Možno vás zaujme: TECHNIKA Apple končí s iPodmi! Ktorý model bol váš najobľúbenejší?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona