Brazília hlási rekordných 7218 nových nakazených a USA 2000 úmrtí

NETKY.SK • 1 Máj 2020, 12:52 • 2 min
Brazília hlási rekordných 7218 nových nakazených a USA 2000 úmrtí

Brazília zaznamenala za posledných 24 hodín rekordných 7218 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 a 435 ďalších úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré tento vírus spôsobuje. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšieho ministerstva zdravotníctva o tom vo štvrtok večer informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Celkový počet potvrdených prípadov infekcie, ktoré táto latinskoamerická krajina zaznamenala, sa tak zvýšil na 85.380. Ide o číslo, v ktorom sú zarátaní mŕtvi, uzdravení aj momentálne infikovaní. Ochoreniu COVID-19 dosiaľ v Brazílii podľahlo 5901 ľudí.

 

Krajne pravicový brazílsky prezident Jair Bolsonaro pravidelne vyjadruje svoju netrpezlivosť s reštrikciami, ktoré zaviedli štátni guvernéri so zámerom spomaliť šírenie choroby, a vehementne sa zasadzuje za opätovné naštartovanie ekonomickej aktivity. Pre svoj prístup k pandémii si v ostatnom čase vyslúžil kritiku verejnosti, píše denník The Guardian.

 

 

V USA boj pokračuje

V Spojených štátoch zaznamenali za posledných 24 hodín ďalších 2053 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Ochorenie si tak v USA vyžiadalo už prinajmenšom 62.906 obetí na životoch. 

 

Vyplýva to z najnovších údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa (JHU), o ktorých v piatok nadránom informovala agentúra AFP.

USA sú počtom obetí krajinou, ktorú pandémia zasiahla najviac na svete. V stredu zaznamenali v rámci denného prírastku 2502 nových úmrtí a v utorok ich hlásili 2207. 

 

V Spojených štátoch tiež dosiaľ zaznamenali viac než milión prípadov infekcie novým koronavírusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies