Majstrovstvá Afriky vo futbale sa prekladajú na rok 2024

NETKY.SK • 4 Júl 2022, 14:15 • 2 min
Majstrovstvá Afriky vo futbale sa prekladajú na rok 2024

Africký pohár národov sa uskutoční až v januári 2024, šesť mesiacov po pôvodnom termíne. Africká konfederácia CAF sa rozhodla zmeniť termín kvôli vysokým teplotám, ktoré v usporiadateľskej krajine Pobrežie Slonoviny v lete panujú.

slovakia

left justify in out

„Po sérii diskusií sme sa rozhodli neriskovať,“ prezradil novinárom predseda CAF Patrice Motsepe. Očakáva sa však, že tento krok opäť vyvolá nevôľu elitných európskych klubov, ktoré budú mať problém s uvoľňovaním hráčov v priebehu sezóny.

 

 

Rovnaký prípad nastal aj tento rok, keď mal šampionát v Kamerune podobný osud. Najskôr sa mal odohrať v lete 2021, následne ho konfederácia kvôli nepriaznivým klimatickým podmienkam presunula na január. Ďalšie posunutie termínu o rok spôsobila pandémia koronavírusu. Predchádzajúci turnaj sa v roku 2019 hral v Egypte počas letného obdobia. Do tej doby bol obvyklý zimný termín.

 

Africký pohár národov bol založený v roku 1957 a ide o tamojšiu obdobu EURA a Copa América. V Európe sa na adresu turnaja objavujú prevažne kritické hlasy, keďže častokrát narúšal rozbehnutú sezónu klubov, ktoré museli svojich hráčov uvoľňovať na reprezentačné zrazy, z ktorých sa po mesiaci vracali unavení, resp. zranení.

 

 

Najúspešnejšou krajinou histórie APN je Egypt, ktorý má na konte sedem víťazstiev. Úradujúcim šampiónom je Senegal, ktorý získal tento rok premiérový titul po finálovom triumfe práve nad Egyptom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies