Polícia vyšetruje podvody cez internet na ľuďoch z okresu Humenné

NETKY.SK • 15 Marec 2023, 13:48 • 2 min
Polícia vyšetruje podvody cez internet na ľuďoch z okresu Humenné

HUMENNÉ - Polícia vyšetruje dva prípady podvodov cez internet na ľuďoch z okresu Humenné. V oboch policajný vyšetrovateľ vedie trestné stíhanie pre trestný čin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spáchaného v súbehu s trestným činom podvodu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade 25-ročná žena z obce Belá nad Cirochou prostredníctvom sociálnej siete ponúkala na predaj rôzne oblečenie. "E-mailom bola kontaktovaná od záujemcu, ktorému mala potvrdiť predaj, a to cez odkaz, ktorý dostala. Žena v presvedčení, že predáva, vyplnila údaje v mobilnej aplikácii svojej banky. Neskôr však zistila, že bez jej vedomia a súhlasu bolo z jej bankového účtu zrealizovaných niekoľko transakcií, celkovo vo výške najmenej 1400 eur," uviedla Ligdayová.

 

Neznámy páchateľ prostredníctvom internetu spôsobil škodu aj 48-ročnému mužovi z obce Vyšný Hrušov. "Dňa 14. februára dopoludnia muž pod hlavičkou jednej z bankových inštitúcií dostal e-mail, v ktorom ho informovali o zmenách, ktoré sa uskutočňujú a týkajú sa aktualizácie i obnovenia prístupu do aplikácie banky. Muž na odkaz reagoval, vyplnil a potvrdil všetky údaje o karte i účte," priblížila Ligdayová. Ako povedala, potom boli z mužovho účtu bez jeho súhlasu zrealizované platby vo výške 1070 eur v prospech obchodníka v Amsterdame. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona