Brazília de facto podporila drogovú kriminalitu: Takto rozhodol Bolsonaro!

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 07:59 • 2 min
Brazília de facto podporila drogovú kriminalitu: Takto rozhodol Bolsonaro!

BRAZÍLIA - Brazílsky prezident Jair Bolsonaro je kontroverzný od samého začiatku svojej vlády, no urobil pre mnohých naozaj nepochopiteľný krok.

slovakia

left justify in out

Bolsonaro počas včerajšieho dňa totiž prakticky zrušil radu pre boj proti drogám. Respektíve, odvolal všetkých nezávislých mimovládnych špecialistov, ktorí sa na jej fungovaní podieľali. Napokon oznámil, že v budúcnosti plánuje takéto rady rušiť úplne.

 

"Chceme úplne zničiť rady. Zlikvidovať väčšinu z nich, aby mohla vláda fungovať," povedal Bolsonaro pred novinármi. Problém má podľa vlastných slov so skutočnosťou, že v radách zasadajú aj členovia, ktorých dosadila ešte predchádzajúca administratíva. "Nemôžeme byť rukojemníkmi rád," vyhlásil brazílsky prezident.

 

 

Paulo Aguiar, psychológ ktorý sa zúčastňoval na rokovaniach predmetnej rady, sa o dekréte vyjadril, že "už neexistuje rada, ale len medzirezortná pracovná skupina zložená zo štátnych entít".

 

Výsledkom tohto rozhodnutia je, že sa takmer na polovicu znížil počet členov rady, úlohou ktorej je radiť vláde a Kongresu v otázkach boja s drogovou trestnou činnosťou, ako aj schvaľovať, či aktualizovať národný plán boja proti drogám. A treba povedať, že Brazília je jednou z krajín, kde je otázka drogovej kriminality skutočne akútna.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies