Ján H. nátlak nevydržal a vzdáva sa poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 9 Jún 2021, 19:25 • 2 min
Ján H. nátlak nevydržal a vzdáva sa poslaneckého mandátu

BRATISLAVA - Obvinený nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) Ján H. sa vzdáva poslaneckého mandátu. Povedal to na dnešnej tlačovej besede. Dôvodom sú podozrenia, že mal v detských táboroch sexuálne zneužiť tri dievčatá.

slovakia

left justify in out

Ján H. všetky tieto obvinenia kategoricky odmietol a je pripravený spolupracovať s políciou a orgánmi činnými v trestnom konaní.

"Všetko nechávam na orgány činné v trestnom konaní. S deťmi robím 16 rokov a nikdy by som si nedovolil ani jedno dieťa sexuálne zneužiť," povedal poslanec.

 

img

 

Vyzval tých, ktorí po ňom žiadali, aby sa vzdal mandátu, aby sa sami pozreli do vlastných radov. "V prvom rade som otec, som rodič a chránim svoju rodinu. Médiá zo mňa urobili toho najšpinavšieho chlapa. Za toto mi tá politika naozaj nestojí. Ja sa nevzdávam mandátu len preto, aby teraz médiá do mňa tlačili, že som sa k niekomu priznal," povedal Ján H.

 

Strana SaS vyzýva poslanca Jána Heráka, aby sa vzdal mandátu

 

Dodal, že svedomie má čisté, a potvrdiť to podľa neho vedia aj jeho kolegovia, ktorí s ním roky spolupracovali.

Portál tvnoviny.sk uviedol, že polícia obnovila starý prípad z roku 2018, keď Ján H. čelil trestnému stíhaniu za sexuálne zneužitie 16-ročného dievčaťa. Ján H. okrem toho čelí aj ďalšiemu stíhaniu za sexuálne zneužitie maloletej a musí vysvetľovať aj podozrenie z ohrozovania mravnej výchovy mládeže.

 

img

 

Informácií k tomuto prípadu je minimum, keďže ide o osobu mladšiu ako 15 rokov. Podľa obvinení ju mal zneužiť minulý rok v lete počas detského tábora v dedine pri Nitre. Dievča je v detskom domove, trestné oznámenie údajne podala riaditeľka domova. Poslanec obvinenia odmieta.

 

Poslanec za OĽaNO Ján Herák čelí obvineniu zo zneužívania dieťaťa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies