Bratislavský obchvat sa vraj stavia v súlade so zákonom, existujú však nové dôkazy?

NETKY.SK • 27 Jún 2019, 07:14 • 2 min
Bratislavský obchvat sa vraj stavia v súlade so zákonom, existujú však nové dôkazy?

BRATISLAVA - Na bratislavskom obchvate v stredu opäť zasahovala polícia, no podľa vyhlásenia firmy D4 R7 Construction sa stavia v súlade s platnými slovenskými a medzinárodnými normami, smernicami i právnymi požiadavkami.

slovakia

left justify in out

Firma D4 R7 Construction, ktorá stavbu obchvatu zastrešuje, si jednoznačne stojí za tým, že nijakým spôsobom neohrozuje životné prostredie. "Po viac ako 20.000 doteraz vykonaných testoch môžeme vyhlásiť, že materiál používaný pre výstavbu bratislavského obchvatu je v súlade so všetkými relevantnými štandardmi i zákonmi. (...) D4 R7 Construction s.r.o. má záujem o rýchle objasnenie všetkých otvorených otázok. Preto vítame každé vyšetrovanie a úzko spolupracujeme s políciou", znie stanovisko spoločnosti.

 

img

 

Polícia včera v doobedňajších hodinách totiž opäť zasahovala na stavbe obchvatu. Účelom malo byť ďalšie odobratie vzoriek, ktoré sa malo uskutočňovať za prítomnosti odborníkov z viacerých oblastí. Následne budú predmetom znaleckého skúmania. "Na základe výsledkov znaleckého skúmania vyšetrovateľ PZ rozhodne o ďalšom postupe vo veci v súlade s Trestným poriadkom," vysvetlila bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

Poslanec miestneho petržalského zastupiteľstva Miroslav Dragun sa však rozhodol pre ráznejšie kroky. Aj stredajšia policajná razia podľa neho svedčí o tom, že niečo nie je v poriadku. Na vlastnú päsť a bez vedomia príslušných orgánov sa preto rozhodol vziať zo zeminy používanej na stavbu obchvatu vzorky, ktoré sa momentálne podrobujú nezávislým rozborom. Ako pre RTVS uviedol, oficiálne výsledky zatiaľ nemá, no už teraz sa vo viacerých vzorkách objavili nepovolené látky ako azbest alebo eternit. Výsledky chce zverejniť okamžite, ako ich bude mať k dispozícii.

 

img

 

Policajti v súvislosti s environmentálnou trestnou činnosťou v Bratislavskom kraji zasahovali už koncom marca. Zásah mal podľa medializovaných informácií súvisieť s podozreniami, že sa na stavbu D4 a R7 používa kontaminovaná zemina alebo stavebný odpad. Polícia neskôr priblížila, že v tomto prípade je aktuálne vedené trestné stíhanie vo veci zločinu ohrozenia a poškodenia životného prostredia a vo veci zločinu neoprávneného nakladania s odpadmi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies