Finále playoff hokejovej extraligy aj s fanúšikmi. Mnohých však odradila procedúra na štadióne

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 10:44 • 2 min
Finále playoff hokejovej extraligy aj s fanúšikmi. Mnohých však odradila procedúra na štadióne

ZVOLEN - Prvé hokejové finále prinieslo ofenzívnu kvalitu na oboch stranách, množstvo osobných súbojov a prvýkrát v sezóne aj divákov v hľadisku. Víťazstvo Zvolena nad Popradom (5:3) videli naživo aj tri stovky domácich fanúšikov, ktorí splnili prísne hygienické nariadenia v boji s pandémiou koronavírusu.

slovakia

left justify in out

Pod Pustým hradom mohlo prísť do hľadiska vyše 900 fanúšikov, keďže toľko by predstavovalo štvrtinové zaplnenie štadióna. Z dôvodu komplikovaných procedúr a nedostatku času však oficiálny údaj hovorí o 300 ľudoch. Napriek tomu vytvorili atmosféru, na ktorú hráči a tréneri už aj zabudli.

 


"Bolo to výborné. Sme radi, že sa to podarilo a ľudia sa vrátili na tribúny,“ pochvaľoval si dvojgólový strelec HKM Zvolen Václav Stupka na webe hockeyslovakia.sk. "Je to veľmi pekné. Chlapci po víťazstve hneď išli k divákom a poďakovali sa im," komentoval tréner Zvolenčanov Peter Oremus.

 

Čakalo sa viac fanúšikov

Generálny manažér HKM Ladislav Čierny si však povzdychol, že ľudí mohlo byť v hľadisku trikrát viac. Podľa Sportnetu Zvolenčania nastavili ceny vstupeniek na dvojzápas nižšie ako ich finálový súper z Popradu. Pre majiteľov permanentiek ich ponúkali za 30 resp. 50 eur podľa sektora. Ostatných fanúšikov vyšli na 40 a 60 eur.
 

img


"Predalo sa okolo tristo vstupeniek. Viac sa nestihlo, keďže museli byť splnené náležitosti súvisiace s testovaním a následným odovzdaním vzoriek do laboratória Slovenskej akadémie vied. Sklamalo nás to. Určite za tým sú aj prísne podmienky. Ľudia jednoducho nechceli podstúpiť náročnú procedúru. Viacerí si mylne mysleli, že si za testy musia zaplatiť. Je to škoda, návšteva mohla byť vyššia," skonštatoval majster sveta z Göteborgu 2002 pre Sportnet.

 

Po prvom dejstve bol na koni Poprad
Zvolen urobil dôležitý prvý krok vo finálovej sérii aj preto, že hráči po neúspešnej prvej tretine 1:2 nepodľahli stresu či panike. "Počas celej sezóny bol v kabíne pokoj. Rovnako to bolo aj po prvej tretine, po ktorej sme prehrávali. Každá jedna päťka je pre tento tím potrebná. Pokoj, ktorý nás zdobil, nám priniesol aj tento výsledok. Každý zápas je dôležitý. Vždy sa to počíta na víťazstvá a my sa tešíme z prvého,“ podotkol tréner Oremus.

 

img

 

"Prvý zápas bol veľmi dôležitý a my sme ho doma zvládli. Spokojní však ešte nie sme," dodal útočník Stupka.

Séria hraná na štyri víťazstvá pokračuje v piatok od 18.00 h opäť na zvolenskom ľade.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies