Rusko je pripravené rokovať, naše záujmy sú však bezpodmienečné, uviedol Putin

NETKY.SK • 23 Február 2022, 08:39 • 2 min
Rusko je pripravené rokovať, naše záujmy sú však bezpodmienečné, uviedol Putin

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin v stredu uviedol, že Rusko je pripravené na dialóg a hľadanie diplomatického riešenia, avšak zdôraznil, že ruské záujmy a bezpečnosť občanov sú pre Moskvu „bezpodmienečné“. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

„Naša krajina je vždy otvorená priamemu a čestnému dialógu pre diplomatické riešenie tých najťažších problémov, ale opakujem: záujmy Ruska a bezpečnosť našich občanov sú pre nás bezpodmienečné,“ uviedol Putin v prejave venovanom Dňu obrancov vlasti, ktorý je ruským štátnym sviatkom. Vo videu tiež ruský prezident zablahoželal ruským vojakom, pričom uviedol, že je presvedčený o „profesionalizme“ ruskej armády a o tom, že ruskí vojaci budú brániť ruské záujmy.

 

Putin ďalej ocenil pripravenosť ruskej armády na boj a uviedol, že Rusko bude pokračovať vo vývoji nových zbraní. „Aj ďalej budeme vyvíjať perspektívne zbraňové systémy, vrátane nadzvukových... a rozširovať využívanie pokročilých digitálnych technológií a prvkov umelej inteligencie,“ uviedol šéf Kremľa. Putin sa ruským občanom vo videu prihovoril po tom, ako Rada federácie, horná komora ruského parlamentu, jednohlasne schválila vyslanie „mierotvorcov“ (peacekeepers) do separatistických ukrajinských oblastí, ktoré v pondelok Moskva uznala za nezávislé, píše AFP.

 

 

Západ už celé týždne varuje pred ruskou inváziou na Ukrajinu. Americký prezident Joe Biden v utorok oznámil zavedenie nových sankcií voči Rusku, ktoré podľa neho začalo inváziu na Ukrajinu. Napriek tomu je však podľa šéfa Bieleho domu stále možné vyhnúť sa vojne.

 

Možno vás zaujme: V Apple predajni zadržali ozbrojeného muža



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies