Ambulantní lekári pomôžu s očkovaním, k dôchodcom budú posielať vakcinačné tímy

NETKY.SK • 26 Január 2021, 09:59 • 2 min
Ambulantní lekári pomôžu s očkovaním, k dôchodcom budú posielať vakcinačné tímy

BRATISLAVA - Vakcinačné tímy čoskoro posilnia ambulantní lekári, ktorí prejavili záujem zapojiť sa do očkovania.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v utorok hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.Dodala, že na ministerstve zdravotníctva pod vedením štátnej tajomníčky Jany Ježíkovej pokračuje diskusia so zástupcami ambulantného sektora, ktorej témou je pomoc pri očkovaní seniorov a ľudí v zariadeniach sociálnych služieb a neskôr očkovanie vo veľkokapacitných vakcinačných centrách

 

Ambulantní lekári pomôžu s očkovaním

Ambulantní lekári prišli s konštruktívnymi návrhmi, ako pomôcť nastaviť očkovanie seniorov a klientov v domovoch sociálnych služieb prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby.

 

img


„Ceníme si ochotu a zapojenie zo strany ambulantných odborníkov, ktorí chcú pomôcť svojim kolegom v nemocniciach a majú tiež záujem byť súčasťou mobilných očkovacích tímov. Uvítali sme preto podnety, ktoré môžu pomôcť nastaveniu procesov tak, aby očkovanie seniorov v týchto zariadeniach bolo plynulé a bezproblémové,“ povedala Ježíková.

V diskusiách obe strany pokračujú s cieľom vzájomne nastaviť procesy a podmienky tak, aby sa ambulantní lekári vedeli do mobilného očkovania zapojiť čo najskôr.

 

Prečítajte si tiež: Vedci potvrdili to, čoho sme sa najviac obávali. Nová anglická mutácia koronavírusu je oveľa smrteľnejšia

 

Proces očkovania sa zrýchli

Ambulantní lekári sa do očkovania môžu zapojiť vo vakcinačných centrách v nemocniciach, v mobilných očkovacích tímoch, ktoré očkujú zariadenia sociálnej starostlivosti a vo veľkokapacitných vakcinačných centrách.

Rezort zdravotníctva tiež informoval, že v prípade, ak Európska lieková agentúra tento týždeň schváli registráciu očkovacej látky od spoločnosti AstraZeneca, obyvatelia tým získajú ľahší prístup k vakcíne.

 

img

 

Látka od spoločnosti AstraZeneca si nevyžaduje také náročné podmienky na prepravu a skladovanie ako vakcíny, ktorými sa očkuje dnes.

 

Nemusí byť uložená v extrémnom mraze, stačí jej aj bežná chladnička. Vďaka tomu bude dostupnejšia aj mimo nemocníc.

 

Mohlo by vás zaujímať: Proti britskej a juhoafrickej variante vírusu pôsobí účinne vakcína firmy Moderna



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona