Pútavá vernisáž 3D obrazov akademickej maliarky Ivety Lederer

NETKY.SK • 25 August 2021, 18:02 • 2 min
Pútavá vernisáž 3D obrazov akademickej maliarky Ivety Lederer

BRATISLAVA - Atraktívnu vernisáž 3D obrazov uznávanej umelkyne, akademickej maliarky Ivety Lederer, otvorila včera v Bratislave hlásateľka Nora Beňačková. Pozvaným návštevníkom zaspievala aj Marcella Molnárová.

slovakia

left justify in out

 

,,V showroame možno vidieť a kúpiť si drahé investičné kovy, drahé kamene a luxusné šperky a hodinky," hovorí Roman Krivošík, riaditeľ showroamu ATP Investment.

Podľa jeho slov Ledererovej obrazy vhodne dopĺňajú ponúkaný sortiment. Dodáva, že komunikujú v jednotnej symbióze. Tvorbu umelkyne označuje za skutočný vzácny klenot.

 

,,Poznáme sa dlhé roky a s obdivom sledujem jej veľmi rozsiahlu tvorbu od monumentálnych tapisérií, v ktorých spojila paličkovanú čipku so sklíčkami a malými zamatovými mašličkami. Obrovská tapiséria  s rozmermi 3,5 x 7 metra zdobila salón umenia v Paríži. Získala za ňu ocenenie Hlavná cena za neobyčajnú tvorbu, hovorí jej priateľka a moderátorka vernisáže Norika Beňačková.

,,Vo svojej tvorbe sa posunula k textilnej tvorbe, priniesla nové momenty a vytvorila kolekcie zaujmavých páskych košieľ. Na módnych prehliadkách boli muži elegantní a príťažliví. V dámskej tvorbe vytvorila modely z látok, na ktoré vytlačila fragmenty svojich výtvarných diel,“ dodáva Beňačková. Modely boli v žiarivých farbácha  podčiarkovali ženskosť.

 

Akademická maliarka, 66-ročná ročná Ledererová, predsedá porote Bratislavských módnych dní a s veľkým zaujatím pomáha mladým talentom realizovaťch nadanie a fantáziu.

 

V roku 2017 dostala ocenenie za tvorbu a prínos v Slovenskej módnej tvorbe. Jej výtvarná tvorba je rozsiahla, vystavovala v Európe, New Yorku, Mexiku aj v Indii. Iveta Ledererová je veľká osobnosť súčasného slovenského výtvarného umenia  a jediná umelkyňa ,ktorá pracuje s pohyblivými obrazmi v 3D podobe .,,Pre mňa obdivuhodná tvorba, vyžaduje si veľa trpezlivosti a času, dodáva Nora Beňačková.

 

Umelkyňa získala za svoju prácu viacero ocenení: V roku 2015 Osobnosť Bratislavy, v tom istom roku Cenu jedinečného autorského projektu galeristu a historika umenia Dr. Ľuboslava Mozu: Identifikačný kód Slovenska, v roku 2017, Hlavnú cenu súťaže The Best  Artist v nemeckom Ingolstadte, v roku 2018 Hlavnú cenu Parlamentu Taliansko .,,A v tom istom roku 1. miesto  výtvarnej súťaže Art Expo v Nemecku," dopĺňa Beňačková.

 

Už teraz sa môžeme tešiť na ďalšiu autorkynu výstavu, ktorá bude sprístupnená pre hostí reštaurácie Sajado v bratislavskom nákupnom centre Eurovea už od 7.9.2021
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies