Obľúbená sieť drogérií začína s čapovaním čistiacich prostriedkov!

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 12:5 • 2 min
Obľúbená sieť drogérií začína s čapovaním čistiacich prostriedkov!

Slováci sa môžu tešiť, čapovanú drogériu odteraz zoženú ešte jednoduchšie!

slovakia

left justify in out

Bezobalové obchody momentálne pribúdajú ako huby po daždi. To je však pre nás len a len pozitívne, pretože dostaneme inú, alternatívnu, možnosť nakupovania. Takú, ktorá je šetrná k prírode a keďže sa ušetrí na obaloch a reklame, tak aj pre naše peňaženky.

 

Do rôznych kampaní a projektov zameraných na redukciu obalov sa postupne zapájajú aj mnohé veľké firmy a obchodníci. Chcú zákazníkov motivovať k tomu, aby lepšie zvážili nakladanie s odpadom, najmä tým plastovým, ktorý je pre našu planétu čoraz väčším nebezpečenstvom. Do tejto skupiny uvedomelých podnikateľov sa momentálne pridáva aj jedna z najobľúbenejších sietí drogérií na Slovensku, DM drogerie markt.

 

 

Slovensko sa stáva druhou krajinou po Rakúsku, kde DM takýto projekt spustila. Predaj čapovanej drogérie je u nás vo fáze testovania. To znamená, že sa zatiaľ spustil len na štyroch predajniach, konkrétne v Bratislave (na dvoch miestach), Trnave a Trenčíne. Skúšobná doba by mala trvať 12 mesiacov a pokiaľ sa nový systém osvedčí, otvorí sa ďalších päť čapovacích staníc po celom Slovensku a rozšíriť sa môže i ponúkaný sortiment.

 

Zákazníci majú zatiaľ k dispozícii štyri druhy čistiacich prostriedkov. Ide o dva prípravky na pranie a dva na ručné umývanie riadu. Všetky spĺňajú normy certifikácie BIO a neobsahujú toxické hnojivá, pesticídy, sulfáty ani syntetické prísady. Načapovať si ich môžete do nádob, ktoré si zakúpite priamo v predajni a tie si následne môžete priniesť znova a znova. Všetko, čo musíte, je oznámiť personálu, že ste si fľašu zobrali z domu, nové sú totiž spoplatnené. Aj tieto nádoby sú 100-percentne recyklovateľné, časť z nich je dokonca vyrobená z bioplastu.

 

Skvelý nápad, čo poviete?

 

A tu je presný zoznam predajní, kde si už drogériu čapovať môžete, respektíve budete môcť v dohľadnej dobe:

Bratislava (Aupark, Central) – už v prevádzke
Banská Bystrica (Terminal)
Košice (Optima)
Nitra (Centro)
Poprad (Forum)
Prešov (Solivaria)
Trenčín (Stop shop) – už v prevádzke
Trnava (City Park) – už v prevádzke
Žilina (Mirage)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona