Prezidentka Čaputová sa dnes prešla po meste. Stretla sa s pracovníkmi, ktorých pandémia zasiahla najviac

NETKY.SK • 30 Apríl 2021, 21:19 • 2 min
Prezidentka Čaputová sa dnes prešla po meste. Stretla sa s pracovníkmi, ktorých pandémia zasiahla najviac

BRATISLAVA - Je cítiť radosť z návratu do práce, ale aj neistotu do budúcna. Uviedla to hlava štátu Zuzana Čaputová po návšteve pracovníkov v prevádzkach, ktoré boli pre pandémiu nového koronavírusu dlhšie obdobie zatvorené, napríklad gastro, služby či maloobchod.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom na sociálnej sieti Facebook. Prezidentka Zuzana Čaputová verí, že situáciu zlepší očkovanie. "Všetci sa radujú z návratu do práce a veľmi sa tešia na svoje zákazníčky a klientov. Veľa však za uplynulé obdobie aj stratili. Niektorým sa príjem znížil tak, že bez pomoci svojich rodín by neprežili. Ďalší minuli všetky úspory, ktoré si odkladali niekoľko rokov, alebo sa museli zadlžiť," priblížila situáciu prezidentka.

 

img

 

Skúsenosti so štátnou pomocou, o ktorú sa podľa vlastných slov zaujímala, boli tiež rôzne. Niektorí ju síce dostali, avšak vo výške, ktorá nepostačovala na dôstojné živobytie. Iní cez sieť pomoci prepadli.

 

"Boli to ľudia z rôznych generácií, s rôznou pracovnou skúsenosťou. Všetkých ich však spája obava zo zajtrajška," konštatuje Čaputová.

 

img

 

Potreba kompenzovať straty z tohto obdobia a dodať ekonomike impulz na rozvoj a modernizáciu je preto podľa hlavy štátu veľkou úlohou.

 

img

 

Zdôraznila, že na túto tému sa pri každom jednom stretnutí rozpráva aj členmi vlády. Prezidentka zároveň poďakovala všetkým za poctivú prácu, ktorou prispievajú k rozvoju Slovenska.

 

img

 

„K zajtrajšiemu sviatku vám želám, aby ste mohli pracovať v dôstojných pracovných podmienkach a s adekvátnym ohodnotením. A v neposlednom rade, aby ste svoju prácu mali radi,“ napísala v závere statusu prezidentka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies