Štát vyplatí výhry očkovacej lotérie v sumách znížených o daň

NETKY.SK • 18 August 2021, 13:15 • 2 min
Štát vyplatí výhry očkovacej lotérie v sumách znížených o daň

BRATISLAVA - Po nedeľnej očkovacej lotérii získala jedna výherkyňa 101-tisíc eur. Zo sumy nad 350 eur jej však odpočítajú 19-percentnú daň. Ide o štandardný proces zrážkovej dane.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Očkovacia prémia sa totiž zdaňuje ako finančná výhra v bežnej súťaži. V prípade 100-eurových výhier táto podmienka neplatí. Výhra v hodnote menej ako 350 eur je oslobodená od dane. „V prípade sprostredkovateľského bonusu nejde o výhru, ale o bonus, ktorý nebude podliehať zdaneniu,“ dodalo tlačové oddelenie ministerstva financií.

 

Súvisiaci článok: Podľa sociologičky je očkovacia lotéria uplácaním. Nezaočkovaných nepresvedčí!

Očkovacia lotéria začala v nedeľu 15. augusta. Už hneď po prvom večeri sa objavili kontroverzné situácie, keď napríklad jedna súťažiaca prišla o výhru 400-tisíc eur. Jej televízny signál cez internet mal omeškanie, a teda nevidela na obrazovke heslo, ktoré mala do telefónu povedať v časovom limite.

 

Prečítajte si: Igor Matovič je s očkovacou lotériou spokojný



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies