Bratislavčania pozor! Tu sa môžete nechať pretestovať aj bez registrácie

NETKY.SK • 20 Január 2021, 10:18 • 2 min
Bratislavčania pozor! Tu sa môžete nechať pretestovať aj bez registrácie

BRATISLAVA - Magistrát Hlavného mesta Bratislava zverejnil predbežné počty odberových miest na plošné testovanie na COVID-19 v jednotlivých mestských častiach.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 20. januára 11:33

„Testovanie v Bratislave naďalej intenzívne pripravujeme tak, aby sa každý na testovanie dostal a robíme maximum pre to, aby bolo pohodlné a bez dlhého čakania," uviedlo mesto na sociálnej sieti s tým, že ešte pripravuje webovú stránku so základnými informáciami a podrobnou mapou

 

Testovať sa bude v autobusoch 

„Na niektoré miesta sa bude možné zaregistrovať online, ale väčšina bude k dispozícii bez objednania," zdôraznil magistrát. Na území mesta budú rozmiestnených 47 vozidiel MHD, ktoré poslúžia ako odberové miesta pre záujemcov. Počas ohláseného skríningu sa bude ag testovať v 41 autobusoch, štyroch trolejbusoch a v dvoch električkách. 

 



Mestské časti spolu s hlavným mestom predbežne pripravili 290 testovacích tímov, ktoré sa dočasne pridajú k existujúcim 19 mobilným odberovým miestam (MOM).

 

Súvisiaci článok: REPORTÁŽ V Bratislave otvorili nové odberové miesto. Župa predstavila aj jednu novinku, ktorá zefektívni testovanie

 

Prehľad odberových miest podľa mestkých častí

Predbežne budú zriadené v Čunove dva tímy, v Devíne jeden odberový tím a dve testovacie vozidlá MHD. V Devínskej Novej Vsi bude k dispozícii sedem tímov, v Dúbravke 16 tímov a dve vozidlá MHD, dva odberové tímy majú byť v Jarovciach, 16 ich má byť v Karlovej Vsi a tiež dve testovacie vozidlá MHD. V Lamači budú zriadené štyri tímy. 

 

img

V Novom Meste je v pláne zriadenie 28 odberových tímov a dve testovacie vozidlá, v Petržalke by to malo byť 49 tímov a 12 vozidiel MHD, v Podunajských Biskupiciach 12 tímov a tri testovacie vozidlá, v Rači 12 odberových tímov a dve testovacie vozidlá MHD.

 

Tri tímy majú byť v Rusovciach, v Ružinove 48 tímov a 12 testovacích vozidiel, 20 odberových tímov má byť rozmiestnených po Starom Meste a tiež päť testovacích vozidiel. 

 

Štyri tímy majú byť vo Vajnoroch a tiež jedno vozidlo MHD, 14 tímov a štyri vozidlá majú pribudnúť vo Vrakuni a štyri tímy v Záhorskej Bystrici.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: Bratislava chce zvýšiť počet odberných miest, testovanie bude tak dostupnejšie

 

Tímy budú posilnené počas nadchádzajúceho víkendu
Zoznam odberových miest je zatiaľ orientačný, niektoré z nich musí ešte schváliť Úrad verejného zdravotníctva SR.

 

„Časť dočasných odberových miest bude prístupná už od štvrtka, ak štát dodá testy, viaceré zostanú otvorené až do utorka," poznamenal magistrát.

 

Dodal, že najviac testovacích tímov bude v prevádzke počas víkendu. "Pracujeme tiež na tom, aby boli odberové miesta monitorované a mohli sme priebežne informovať o ich naplnenosti," doplnilo mesto a poďakovalo všetkým dobrovoľníkom, ktorí sa prihlásili na pomoc pri testovaní.

 

„Za šesť hodín sa nám prihlásilo 457 ľudí a výzvu sme už ukončili," uzavrel magistrát.

 

Mohlo by vás zaujímať: Nepodarilo sa vám prihlásiť na skríningové testovanie? Budete si musieť vystáť dlhé rady pred MOMkami

 

V Karlovke bude fungovať „drive thru” 

Bratislavská Karlova Ves začne s „drive thru” testovaním na COVID-19 už v piatok ráno. Odberové tímy pre testovanie v Karlovej Vsi sú už kompletné, informoval hovorca mestskej časti Branislav Heldes.

 

„Karlova Ves začne s testovaním už v piatok ráno v dvoch lokalitách formou drive thru v Líščom údolí a pod Mostom Lanfranconi," uviedol hovorca.

 

Dodal, že priamo z auta sa budú môcť otestovať až do utorkového večera výlučne obyvatelia s trvalým pobytom v hlavnom meste. „Ľudia, ktorí v Bratislave žijú, no nemajú v nej trvalý pobyt, môžu využiť odberové miesta v interiéroch," doplnil.

 

Karlova Ves bude obyvateľov testovať na 14 odberových miestnostiach. „Po dve budú v Základnej škole (ZŠ) Alexandra Dubčeka na Majerníkovej, v ZŠ na Veternicovej, v Karloveskom centre kultúry na Molecovej, Spojenej škole na Tilgnerovej a v sídle miestneho úradu mestskej časti na Námestí sv. Františka," spresnil Heldes.

 

Prízvukoval, že tí, ktorí sa chcú objednať na testovanie vopred, môžu využiť testovacie miesto v autobuse na parkovisku pred cintorínom Slávičie údolie počas víkendu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona