Bývalý kanonier Klose bude trénovať v rakúskej obci

NETKY.SK • 19 Jún 2022, 16:44 • 2 min
Bývalý kanonier Klose bude trénovať v rakúskej obci

ALTACH – Spomínate si na Miroslava Kloseho? Nemecký reprezentant s poľskými koreňmi v minulosti patril k hlavným ofenzívnym zbraniam národného tímu, po skončení aktívnej kariéry však o ňom nebolo príliš počuť. Teraz na neho čaká premiéra v úlohe trénera.

slovakia

left justify in out

Majster sveta z roku 2014 doteraz pôsobil pri mládeži v Bayerne Mníchov a jeho prvou trénerskou zastávkou bude rakúsky SCR Altach, pôsobiaci v najvyššej rakúskej súťaži. Klub sídli v dedine s viac ako 6 tisíc obyvateľmi a pre miestnych ide o obrovskú udalosť, veď na lavičku klubu usadne rekordman v počte strelených gólov na majstrovstvách sveta (16).

 

 

„Veľmi sa na túto novú prácu teším. Od začiatku som mal pocit, že som tu správne,“ uviedol Klose, ktorý vo funkcii nahradí Švajčiara Ludovica Magnina. Altach skončil v uplynulom ročníku rakúskej ligy deviaty o bod pred zostupujúcou Admirou.

 

Klose bol vyhláseným reprezentačným strelcom, ktorý dokázal priviesť svoju krajinu k vytúženému zlatu na svetovom šampionáte. Po úspešnom brazílskom turnaji v roku 2014 zavesil kariéru v národnom drese s bilanciou 137 zápasov a 74 gólov na klinec, čo je nemecký rekord. Z majstrovstiev sveta má ešte striebro a dva bronzy. Druhý a tretí skončil s tímom aj na majstrovstvách Európy.

 

 

V Nemecku najskôr hrával za Homburg a Kaiserslautern, odkiaľ sa v roku 2004 presunul do Werderu Brémy. V ambicióznom mužstve strávil tri sezóny, po ktorých ho ulovil najúspešnejší klub v krajine, Bayern Mníchov. Aj napriek štyrom rokom v bavorskom mužstve sa z neho nestal rovnaký strelec ako na reprezentačnej úrovni a v 98 zápasoch strelil 24 gólov, v poslednej sezóne to bol len jeden presný zásah v dvadsiatich zápasoch. Posledných päť rokov kariéry strávil v rímskom Laziu, kde strelil 54 gólov.

 

 

Klose bol známy ako futbalový džentlmen. V ligovom zápase proti Neapolu strelil v septembri 2012 nechcený gól rukou, pričom následne o svojej chybe informoval rozhodcu a požiadal ho, aby presný zásah neuznal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies