Najstaršia žirafia samica v bratislavskej ZOO náhle uhynula

NETKY.SK • 17 Január 2022, 16:23 • 2 min
Najstaršia žirafia samica v bratislavskej ZOO náhle uhynula

BRATISLAVA – Zoologická záhrada v hlavnom meste prišla o najstaršiu samicu žirafy Rothschildovej. ZOO spresnila, že k náhlemu úhynu 23-ročnej samice Tejly došlo vo štvrtok (13. 1.) predpoludním po vypustení stáda do výbehu.

slovakia

left justify in out

„V našom stáde zostali po uhynutej samici jej traja potomkovia – dve samice a jeden samec. Keďže uhynutá samica bola hlavou stáda, musia sa zvyšné jedince s touto situáciou vyrovnať. Jej pozíciu automaticky prevezme najstaršia samica, ktorou je u nás jej dcéra Layla,“ uviedla zoologička Martina Hudec Nemčeková. Smutná udalosť pozmení aj termín zážitkových programov, ktoré sa od januára realizovali aj pri žirafách a zebrách.

 

img

 

„Účastníkov budeme v dohľadnej dobe kontaktovať a verím, že vzniknutú situáciu pochopia,“ dodala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu bratislavskej ZOO Veronika Maťašovská. Priemerný vek, ktorého sa dožívajú žirafy Rothschildove chované v ľudskej starostlivosti, je 25 rokov. V súčasnosti v európskych ZOO žijú len tri samice, ktoré patria do kategórie 25+.

 

Možno vás zaujme: Pieninský národný park si pripomína už 55. výročie vzniku, jeho vyhlásenie však nebolo také jednoduché



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies