Bratislava zažije druhý profi zápas Mariána Mišalka: Čakám poriadny boj, vraví boxer a raper

NETKY.SK • 28 December 2023, 11:20 • 2 min
Bratislava zažije druhý profi zápas Mariána Mišalka: Čakám poriadny boj, vraví boxer a raper

Metropola Slovenska sa v závere roka môže tešiť na boxerskú chuťovku. Na podujatí THE RING 9 z produkcie Patron Boxing sa predstaví slovenská i česká elita. Okrem mien ako Ducár či Tankó sa na turnaji objaví aj talentovaný Marián Mišalko. Rodáka z Nitry čaká druhé profesionálne vystúpenie, v ktorom si zmeria sily s Janom Polákom.

slovakia

left justify in out

Perspektívny slovenský boxer vstúpil na profesionálnu scénu iba minulý mesiac. Na Galavečere boxu v českých Poděbradoch ukončil v druhom kole Jakuba Kolebacza. „Bolo to moje prvé profi vystúpenie. Je to úplne niečo iné, než stáť v amatérskom ringu. Beriem to teda ako prípravu na Poláka. Hneď po súboji s Kolebaczom som bol na majstrovstvách Slovenska a v tréningovom procese som prakticky neustále,“ hovorí o svojom nabitom programe Marián Mišalko.
 
Už 30. decembra môže v bratislavskom Dome športu rátať s podporou publika. Oproti konkurentovi bude mať výhodu domáceho prostredia, čo by rád využil vo svoj prospech. „Čakám mohutnú podporu, nakoľko to bude na bratislavskom území, takže v podstate u mňa doma. Neberiem to vôbec na ľahkú váhu a ani si neuletím na tom, že som domáci a musím vyhrať. Idem si to tam užiť a urobiť pekný zápas,“ sľubuje vicemajster WAKO v K-1 a dvojnásobný amatérsky majster republiky.
 
Zverenec skúseného Michala Kirchnera musel v predsviatočnom období značne oklieštiť svoj jedálniček a vo všeobecnosti upraviť harmonogram. Všetko podriaďuje tomu, aby na konci kalendárneho roka zdolal Jana Poláka. „Očakávam poriadnu bitku a aj tlak súpera. S tímom sme na to však pripravení. Zamerali sme sa na všetky faktory zápasu. V tomto smere sa cítim úplne v pohode,“ so zdravým sebavedomím hovorí 22-ročný talent.
 
„V môj prospech môže hrať to, že mám dlhšie ruky a viem boxovať z ústupu. Nebude to jednoduché ani pre jedného z nás. Až v ringu sa ukáže, kto je lepší. Myslím si, že celé to bude 50 na 50. Samotný výkon prezradí nedostatky. Uvidíme,“ zamýšľa sa nad možným priebehom decembrového merania síl Marián Mišalko.
 
Iba pri športe ale jeho povinnosti nekončia. Profesionálnu kariéru medzi lanami musí skĺbiť taktiež s tou v rape. „Aj v tomto smere mám svoje ambície. Skĺbiť to dokážem pomerne bez problémov. Mám tréningy a keď mám čas, som v štúdiu. Nedávno sme vydali ´epečko´, mám tam šesť trackov. Myslím si, že aj v rape mám určitú perspektívu. Baví ma to a je to súčasť môjho života,“ netají umelec vystupujúci pod pseudonymom „Danior“.
 
Hlavné mesto privíta turnaj THE RING 9 z dielne Patron Boxing už 30. decembra 2023. Podujatie bude hostiť hlavné mesto, konkrétne Dom športu v Bratislave. Profesionálna boxerská organizácia zavíta na Slovensko premiérovo. Priaznivci sa môžu tešiť na esá ako Viliam Tankó, Vasil Ducár či Jozef Koller. Predaj vstupeniek prebieha TU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj foto: Fight Night Challenge
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies