Bradleyho zväz vyhodil z postu trénera USA, hľadá sa nástupca

NETKY.SK • 29 Júl 2011, 08:41 • 2 min
Bradleyho zväz vyhodil z postu trénera USA, hľadá sa nástupca

Bradleyho zväz vyhodil z postu trénera USA, hľadá sa nástupca

slovakia

left justify in out

img

Futbalový tréner Bob Bradley končí na lavičke reprezentácie USA. Americký zväz sa rozhodol rozlúčiť sa s ním po piatich rokoch spolupráce, "väzy mu zlomilo" najmä účinkovanie Američanov na Gold Cupe. I keď jeho tím postúpil do finále, prehral ho s Mexičanmi a kritiku si vyslúžilo mužstvo aj za herný prejav.
      "Ďakujeme Bobovi Bradleymu za jeho prácu a oddanosť pre práci pre zväz počas uplynulých piatich rokov. Počas tejto doby dosiahol s tímom veľa, no teraz máme pocit, že je ten správny čas pre zmenu na trénerskom poste," píše sa  v oficiálnom komunkiké Sunila Gulatiho, prezidenta U.S. Soccer.
      Bradley prebral mužstvo po MS 2006 v Nemecku, kde pod vedením Brucea Arenu prepadlo v ťažkej skupine a skončilo na jej poslednom mieste. Päťdesiattriročný tréner následne vyhral Gold Cup, teda majstrovstvá Strednej a Severnej Ameriky, v roku 2007, bez problémov sa prepracoval s tímom na MS 2010, kde skončili vo vyraďovacej fáze na štíte Ghany. U. S. Soccer s ním predĺžil zmluvu až do roku 2014 a teda rátal s tým, že povedie aj kvalifikáciu pre nasledujúce MS v Brazílii. No teraz sa rozhodol dať šancu inému odborníkovi.
      Zväz zatiaľ nespomína mená potenciálnych následníkov Bradleyho, no médiá spomínajú medzi vážnymi adeptmi znovu Jürgena Klinsmanna i Američanov Jasona Kreisa a Sigiho Schmida.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies