Bomby na Bostonskom maratóne odpálili diaľkovo

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 11:29 • 2 min
Bomby na Bostonskom maratóne odpálili diaľkovo

WASHINGTON - Bomby, ktoré pri útoku na Bostonský maratón zabili troch a zranili vyše 260 ľudí, odpálili páchatelia diaľkovo ovládanou rozbuškou.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu o tom dnes informovala tlačová agentúra Associated Press (AP). Dvaja americkí predstavitelia uviedli, že bomby neboli veľmi zložité. Podľa jedného z nich bola rozbuška "ovládaná zblízka", čo znamená, že ju museli aktivovať do vzdialenosti niekoľkých blokov od náloží.

Trestné oznámenie voči jednému z dvoch podozrivých páchateľov, Džocharovi Carnajevovi, uvádza, že niekoľko minút pred prvým výbuchom držal v ruke mobilný telefón. Tie sú niekedy využívané na odpálenie náloží vo vojnových zónach, uviedla AP.

Zdroje tiež prezradili, že vyšetrovatelia dosiaľ našli len jednu z ručných strelných zbraní, ktoré podozriví páchatelia použili pri prestrelke s políciou. Sériové číslo 9-milimetrovej pištole bolo pritom zoškrabané.

Pri prestrelke zahynul starší Džocharov brat, Tamerlan Carnajevovi. Džochara Carnajeva neskôr našli s vážnymi zraneniami ukrytého v člne odstavenom na dvore.

Podľa bostonskej polície bolo pri prestrelke vypálených viac než 250 výstrelov, pričom bratia použili aj výbušniny. Výstrely boli vypálené aj z člna, v ktorom Džochara Carnajeva našli. Z policajného vyjadrenia však nie je jasné, či bol pri zatknutí ozbrojený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies