Bratislava je v zelenej zóne, no Staré Mesto bude cez víkend testovať

NETKY.SK • 28 Január 2021, 11:16 • 2 min
Bratislava je v zelenej zóne, no Staré Mesto bude cez víkend testovať

BRATISLAVA - Bratislavská mestská časť Staré Mesto bude cez víkend testovať napriek tomu, že hlavné mesto je podľa posledných výsledkov v zelenej zóne a nemá povinnosť zorganizovať druhé kolo celoplošného testovania na COVID-19.

slovakia

left justify in out

Na dnešnom brífingu to uviedla starostka mestskej časti Zuzana Aufrichtová. 

 

"Staré Mesto sa rozhodlo, že bude v rozumnej miere pokračovať v testovaní, napriek tomu, že Bratislava je v zelených okresoch. Čísla z posledného plošného testovania v Bratislave ukazujú, že riziko nákazy stúpa a nechceme nechať nič na náhodu," uviedla starostka a dodala, že priebežné testovanie je najlepším riešením.

 

img


"Bratislava je mesto s najväčšiu koncentráciou a mobilitou. Na tento víkend otvárame päť odberových miest, pretože chceme poskytnúť obyvateľom Starého Mesta, aby preverili svoj stav," vysvetlila starostka a dodala, že testovanie má zároveň štátnym orgánom poskytnúť presný prehľad o tom, či sa potvrdia priaznivé počty pozitívnych z víkendu alebo naopak, tieto čísla stúpnu.

 

Starostka ďalej uviedla, že mestská časť chce nahradiť nárazové celoplošné testovanie priebežným testovaním, preto apeluje na ministerstvo zdravotníctva aby umožnilo zriadenie stálych odberových miest.

 

img

 

"Staré Mesto potrebuje minimálne päť odberných miest, ktoré sú schopné na týždennej báze otestovať 12 500 obyvateľov," doplnila.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies