Minister obrany nariadil zvýšiť pripravenosť armády

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 10:24 • 2 min
Minister obrany nariadil zvýšiť pripravenosť armády

BUDAPEŠŤ – Maďarský minister obrany Kristóf Szalay-Bobrovniczky nariadil zvýšiť pripravenosť maďarských ozbrojených síl.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu v stredu na Facebooku uviedol, že Maďarsko čelí mimoriadnym bezpečnostným výzvam. Ako príklad uviedol pretrvávajúcu vojnu v susednej krajine a tlak ilegálnej migrácie na južné hranice Maďarska a dodal, že všetci v Európe reagujú.

 

 

„Spojené kráľovstvo oznámilo mobilizáciu síl, Slovensko vyhlásilo mimoriadnu situáciu a Poľsko zvyšuje pripravenosť,“ dodal minister. V záujme ochrany mieru Szalay-Bobrovniczky nariadil veliteľovi ozbrojených síl Romuluszovi Ruszinovi-Szendimu, aby sa pripravil na zvýšenie pripravenosti armády.

 

img

      

Podľa ministra to znamená, že v nadchádzajúcich týždňoch a mesiacoch budú vojská cvičiť vo väčších jednotkách na viacerých miestach krajiny, pričom cvičenia budú intenzívnejšie a bude povolaných viac záložníkov.

 

Možno vás zaujme: Sociálni zástupcovia samospráv sa prvý raz dohodli na minimálnej mzde



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies