„Bitcoin mistery index“ ukazuje, že je vhodný čas na kúpu Bitcoinu

NETKY.SK • 13 Marec 2018, 08:56 • 2 min
„Bitcoin mistery index“ ukazuje, že je vhodný čas na kúpu Bitcoinu

„Bitcoin mistery index“ bol vytvorený stratégom z Wall Street Thomasom Lee. Ten naznačuje, že je vhodný čas na kúpu Bitcoinu. Thomas Lee naznačil, že cena Bitcoinu môže stúpnuť na 20 000 USD a do konca roka až na 25 000 USD za jeden Bitcoin.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Lee je spoluzakladateľ spoločnosti Fundstrat Global Advisors. Pre CNBC povedal, že ak „mistery index“ klesne pod 27, tak uvidíme pri Bitcoine jeho najlepší výkon za posledných 12 mesiacov. Takýto signál sa má podľa stratéga Leeho objavovať každý rok.

 

Najnižší index od septembra 2011

 

Index je teraz na úrovni 18,8 na stupnici do 100, čo predstavuje najnižší bod od 6. septembra 2011.

 

Index je určený ako kontrastný indikátor. Keď je nízky, investori by mali začať nakupovať. Keď je vysoký, mali by predávať. Index zaznamenáva počet výhodných obchodov z ich celkového počtu a taktiež berie do úvahy volatilitu.

 

Na konci minulého týždňa klesla cena Bitcoinu o 24% po správach o rastúcej regulácii.

 

Predpovede predošlých modelov

 

Posledné štyri predpovede „mistery indexu“ klesli pod 27%. Bitcoin takto za posledných 12 mesiacov ešte nepadol, povedal Lee.

 

Minulý týždeň bol pre Bitcoin ťažký. Veľká burza so sídlom v Hongkongu informovala, že niektoré ich účty mohli byť ohrozené. Zároveň americká komisia pre cenné papiere a burzu zvýšila kontrolu digitálnych peňaženiek a búrz. Vo štvrtok Japonsko pozastavilo dve kryptoburzy a požiadalo o zlepšenie podnikania na ďalších piatich burzách.

 

Taktiež došlo v stredu k oznámeniu, že správca súčasne zaniknutej burzy Mt. Gox predával Bitcoin Cash v hodnote približne 400 miliónov USD.

 

Cena Bitcoinu bola v piatok ráno o približne 3,5% menej ako predchádzajúci deň. Stále však cena zostáva o 800% vyššia, ako tomu bolo minulý rok o takomto čase. Na druhej strane Bitcoin stratil viac ako 50% svojej hodnoty, keď na konci decembra dosiahol svoj rekord.

 

Lee: Počkajte pár týždňov

 

Lee povedal, že „mistery index“ hovorí ľuďom, aby boli trpezliví a niekoľko týždňov počkali. Hovorí o dvoch alebo troch týždňoch, kedy by ceny kryptomien mali zase začať rásť.

 

Toto je hlavnou stratégiou Wall Street, ktorá vydáva pravidelné správy o Bitcoine a jeho cenových cieľoch. Pred založením spoločnosti Fundstrat bol hlavným stratégom v spoločnosti JP Morgan Chase.

 

Lee trvá na svojom odhade ceny Bitcoinu. Podľa jeho slov v polovici roka 2018 dosiahne Bitcoin úroveň 20 000 USD a jeho vrchol príde ku koncu roka 2018, kedy by mal byť na úrovni okolo 25 000 USD.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies