Bitcoin dosiahol úroveň 7 650 USD. Trh s kryptomenami postupne narastá

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 20:55 • 2 min
Bitcoin dosiahol úroveň 7 650 USD. Trh s kryptomenami postupne narastá

Trh s kryptomenami za posledných 24 hodín narástol približne o 10 miliárd USD. Hlavné kryptomeny ako Bitcoin, Ripple, EOS, Stellar a Tron vzrástli v rozmedzí od 2 do 16 percent. EOS bol najsilnejším hráčom a zaznamenal nárast o 16,24% po spustení vlastnej siete.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Žiadne veľké pokroky za posledných 7 dní

 

Aj keď sa zdá, že sa trh vrátil do zelených čísel, tak kryptomeny sa po páde vrátili len na úroveň, ktorú dosiahli minulý týždeň. K dnešnému dňu je cena Bitcoinu v okolí 7 600 USD za token.

 

Dňa 27. mája analytici predpovedali pokles Bitcoinu až pod hranicu 7 000 USD. BTC klesol na 7 040 USD, ale pomerne rýchlo sa vrátil späť na 7 500 USD.

 

Klesajúci trend trval od 6. mája do 2. júna. BTC však ukázal, že má potenciál rásť a opäť to dokázal pri dosiahnutí novej cenovej úrovne. Bitcoin však kopírovali aj ostatné kryptomeny a ich vývoj bol podobný, ako vývoj Bitcoinu. Aby mohol BTC v blízkej dobe iniciovať nárast, potreboval by dosiahnuť úroveň 8 000 USD za token a následne by jeho cena mala ešte vzrásť. Ak BTC nedokáže udržať túto dynamiku, jeho cena by mohla klesnúť na úroveň 6 000 USD a očakáva sa aj potenciálny pohyb na  5 000 USD.

 

Tokeny ako ICON, WanChain, Theta a ďalšie zaznamenali v niekoľkých posledných dňoch nárast objemu ceny, ktoré profitovali z krátkodobého rastu BTC. Tokeny majú tendenciu klesať a zvyšovať svoju hodnotu v závislosti od vývoja väčších kryptomien na trhu.

 

Spoločnosť EOS zaznamenala 16% nárast ceny. Niektorí analytici a obchodníci tvrdia, že výkonnosť EOS bude v nasledujúcich dňoch klesať aj napriek jeho silnému nárastu.

 

Ostatné tokeny, ako je napríklad Tron, zaznamenali aj zvýšenie hodnoty v dôsledku spustenia hlavných sietí, ale pomerne často je cenová špička vyvolaná určitou udalosťou alebo jediným faktorom, ktorý je citlivý na reakciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies