Biden bude kandidovať aj napriek svojmu veku , lebo demokracia je ohrozená vyhlásil to v pondelok večer

NETKY.SK • 19 September 2023, 09:30 • 2 min
Biden  bude kandidovať aj napriek svojmu veku , lebo demokracia je ohrozená vyhlásil to v pondelok večer

Prezident USA Joe Biden, ktorý zbiera peniaze na kampaň za znovuzvolenie, uznal obavy ľudí zo svojho veku. Vysvetlil však, že o prezidentský úrad sa znovu uchádza preto, lebo demokracia v USA je stále v ohrození.

slovakia

left justify in out

Biden vo voľbách v roku 2020 porazil bývalého republikánskeho prezidenta Donalda Trumpa a zrejme bude jeho súperom aj na budúci rok. Trump je totiž favoritom na republikánsku nomináciu. 

"Kandidujem, pretože demokracia je v ohrození," povedal Biden. "A niet pochýb, že Donald Trump a jeho MAGA (Make America Great Again - Urobme Ameriku opäť veľkou) republikáni sú odhodlaní zničiť americkú demokraciu. A ja budem vždy brániť, chrániť a bojovať za našu demokraciu," dodal.

Biden bude mať v utorok prejav počas všeobecnej rozpravy 78. Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Očakáva sa, že bude vyvíjať tlak na svetových lídrov, aby pokračovali v podpore Ukrajiny vo vojne s Ruskom. Šéf Bieleho domu sa aj doteraz snažil zjednocovať svet, aby sa vzoprel ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Trump v interview odvysielanom v nedeľu v programe "Meet the Press" (Stretnutie s novinármi) na televíznej stanici NBC poznamenal, že keď bol prezidentom, s Putinom vychádzal dobre, ale že bol k Rusku tvrdý.

"Ja nebudem sympatizovať s diktátormi, ako je Putin. Možno Trump a jeho MAGA priatelia sa podrobia, ale ja nie," vyhlásil Biden.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: Reuters, Foto
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies