Predstavte si, že by sa vám toto stávalo. Predstavte si, že svet by sa podobal rozprávke. Zasnívajte a zabavte sa s nami!

NETKY.SK • 17 November 2022, 13:00 • 2 min
Predstavte si, že by sa vám toto stávalo. Predstavte si, že svet by sa podobal rozprávke. Zasnívajte a zabavte sa s nami!

Keby sa život aspoň trochu, trošičku podobal rozprávke, viacerí by sa v ňom toľko nestrácali. Bol by viac predvídateľný, lebo by sme vedeli, že všetko zlé sa na dobré obráti a tí, ktorí nám škodili, by zakaždých okolností skončili zahanbení a dostatočne pokarhaní za všetku nespravodlivosť.

slovakia

left justify in out

Namiesto toho sa musíme prizerať všelijakým krivdám, ale o tom tento článok nebude, beztak všetci vieme, ako to na svete chodí. Predstavte si, že by sme mali niektorú z nasledovných schopností či vlastností alebo by sa nám prihodilo niečo takéto rozprávkové a povedzte mi, že ste sa neusmiali.

 

Nos

 

Nebolo by úžasné, keby sme dokázali prekuknúť klamárov a vyhli by sme sa tak mnohým nepríjemnostiam? Bolo by to, napríklad, tak, že by sme sa s niekým zhovárali, len tak, celkom obyčajne. A ten druhý by nám povedal lož, ktorá by, prirodzene, vyzerala ako úplná pravda, veď tak to býva vždy. Nuž ale klamár by mal smolu a veľkú, lebo kedykoľvek by sa pokúsil nás podvádzať, narástol by mu o kúsok nos a hneď a zaraz by sme ho odhalili. Pravdaže, trochu väčší problém by to bol, keby sme chceli klamať my sami, lebo aj nám by sa nos zväčšil, takže by nás prichytili, ale na druhej strane, my predsa neklameme. To len tí ostatní!

 

Hovoriace

 

Iste si spomínate na nebojácnu princeznú Fantaghiró, ktorá nečakala, kým ju niekto zachráni, radšej pekne ona zachraňovala a aj princovi sa vďaka jej udatnosti nič nestalo. Vždy bolo zábavné sledovať, ako v príbehu všetko hovorí, ako rozprávajú kamene, ako neraz kôň utrúsi niečo štipľavé, ako hus dáva nepremyslené, ale často aj múdre rady. Bolo by vskutku zaujímavé, keby aj naše veci či zvieratá niečo povedali, hoci ktovie, čo by z toho nakoniec vzišlo. Len dúfať, že by nám nevyčistili žalúdky, aj keď...

 

img

 

Čas

 

V nejednej rozprávke sa prihodilo, že keď sa hrdinovia dostali do nejakej ťažkej situácie, keď bojovali o lásku či o česť a každá sekunda bola drahá, jednoducho poprosili slnko či niekoho iného, aby zariadil, nech čas postojí. Nech sa nehýbe, aspoň chvíľu, nech napomôže aj on, ako len vie.

Ruku na srdce, občas si všetci želáme, aby sme dokázali čas spomaliť či spôsobiť, nech sa nepohne ani o sekundu ďalej, hoci my z iného dôvodu. Niektoré chvíle stojí za to si udržať o čosi dlhšie, a tak som si istá, že práve toto by ľudstvo hojne využívalo. A možno aj zneužívalo.

 

Želania

 

Otázka nad všetky otázky neznie, či byť a či nebyť, ale ak by sme si mohli čokoľvek na svete želať, čo by to asi bolo. V rozprávkových dejoch nie je nezvyčajné, ak dievčina či mládenec dostane ponuku, ktorá sa neodmieta a smie si vyvoliť aspoň tri veci. Tri veci, po ktorých najviac túži, po ktorých srdce piští. Veru nie je to ľahké len si pomyslieť, ale chcela by som spoznať takého človeka so silnou vôľou, čo by to odmietol a nezaželal by si vonkoncom nič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona