Na stojáka v lietadle

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 19:55 • 2 min
Na stojáka v lietadle

Doba lietania postojačky je možno bližšie, než by sa mohlo zdať. Talianska spoločnosť Avio Interiors predstavila na veľtrhu v nemeckom Hamburgu sedačky s vyšším sklonom, v ktorých by cestujúci v podstate stáli.

slovakia

left justify in out

Cieľom projektu je vytvoriť v lietadlách priestor navyše až pre 20 percent pasažierov, s tým, že namiesto na nohy by sa zo 71 centimetrov upriamilo na 58, napísal server Independent.

 

Sedadlá nazvané Skyrider 3.0. by mali byť kompatibilné s Airbus A321 a A320 a tiež s Boeing 737. Sú určené pre krátke lety.

 

 

"Vyvíjajúci sa trh nás prinútil vytvoriť novú podobu nášho projektu," uviedla spoločnosť s tým, že pohodlie sedačiek bude "prijateľné" a ušetrí sa veľa priestoru.

 

 

V Avio Interiors tiež vyzdvihujú, že nové sedadlá budú o polovicu ľahšie ako klasické sedadlá v ekonomických triedach, pretože pozostávajú z menej komponentov. Budú vďaka tomu lacnejšie a jednoduchšie na údržbu.

 

O koncepte sa dlho hovorí

 

Uvedením novej verzie sedadiel reaguje firma na trend zmenšovania priestoru pre nohy u mnohých leteckých spoločností.

 

Šetriť miestom sa nesnažia len nízkonákladové spoločnosti ako EasyJet či Ryanair, ale u kratších letov napríklad aj British Airways alebo American Airlines.

 

Avšak spoločnosť Ryanair o zavedení sedadiel na státie uvažuje už niekoľko rokov, o svojom zámere ušetriť vďaka tomu množstvo priestoru hovorili jej predstavitelia už v roku 2010. Sedačky chceli do svojich lietadiel nainštalovať do dvoch rokov, napísal vtedy server Daily Mail. Zatiaľ sa tak nestalo.

 

Pre spoločnosť Avio Interiors je aktuálna podoba sedačiek už treťou verziou, tú predošlú predstavila o rok skôr aj na veľtrhu v Hamburgu. Zatiaľ však nie je jasné, či sa jej aktuálny výrobok skutočne začne do lietadiel inštalovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies