Výstava More v Nitrianskej galérii predstaví diela desiatok umelcov

NETKY.SK • 28 Máj 2023, 10:00 • 2 min
Výstava More v Nitrianskej galérii predstaví diela desiatok umelcov

NITRA - Nitrianska galéria pripravuje výstavu diel s názvom More. Ponúkne práce viac ako troch desiatok umelcov.

slovakia

left justify in out

Nitrianska galéria pripravuje výstavu diel zo svojich zbierok. Ako informovali organizátori, projekt s názvom More ponúkne práce viac ako troch desiatok umelcov. Výstava potrvá od 8. júna do 27. augusta. Návštevníci na nej uvidia napríklad diela Júliusa Bartfaya, Albína Brunovského, Edity Ambrušovej, Oresta Dubaya, Františka Studeného, Maximiliána Schurmanna, Oľgy Johanidesovej a ďalších umelcov.

 

"Pôjde prevažne o maľby, grafiky a kresby z depozitárov Nitrianskej galérie. Návštevníci uvidia osemdesiat rôznych podôb morí a oceánov od umelkýň a umelcov zo Slovenska, Česka a Rakúsko-Uhorska od konca 19. storočia až po súčasnosť. Vlastnú predstavu mora si môžu vytvoriť vďaka textu spisovateľky Moniky Kompaníkovej," uviedol kurátor výstavy Omar Mirza. Autorov diel zo zbierok galérie doplní šestica súčasných autorov. "Predstavia sa poetickým, vtipným, osobným, ekologickým či dokumentaristickým spracovaním morských tém vo videách a inštalácii vytvorenej špeciálne pre túto príležitosť," doplnila galéria.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies