Zdravá a ľahká pizza bez múky

NETKY.SK • 21 Júl 2019, 17:00 • 2 min
Zdravá a ľahká pizza bez múky

BRATISLAVA - Vymeňte aspoň v lete, počas cuketovej sezóny, klasickú pizzu z bielej múky za zdravšiu zeleninovú alternatívu. Takáto pizza má oveľa menej kalórií, je bez lepku a nezaťaží vaše trávenie. Okrem cukety môžte vyskúšať aj karfiol či brokolicu.

slovakia

left justify in out

Pizza s cuketovým cestom

 

Suroviny:

2 ks cuketa, 4 ks vajce, 80 g tvrdý nízkotučný syr, soľ, 2 ČL granulovaný cesnak

Obloha: syr strúhaný nízkotučný, morčacia šunka, saláma, kukurica, šampiňóny, kečup na potretie, oregano, bazalka, majoránka, soľ

 

Postup:

Cuketu nastrúhame najemno, posolíme a necháme postáť 15 minút. Za tento čas pustí veľmi veľa šťavy. Poriadne ju vyžmýkame od tekutiny najviac ako sa dá. Až nám v rukách ostane len taká väčšia gulička. Do toho pridáme strúhaný tvrdý syr, vajíčka, granulovaný cesnak a zamiešame. Rozložíme ju na tortovú formu vyloženú papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 15 minút. Vyberieme, potrieme kečupom,dáme bylinky a pridáme oblohu, okrem syra. Dáme naspäť do rúry zapiecť na 20 minút, potom pridáme syr a dáme zapiecť na 5 minút a potom ešte na 3 minútky gril. 

 

img

 

Pizza z karfiolového cesta

 

Suroviny:

1 ks karfiol, 2 ks vajce, 2 strúčiky cesnak, 1 ks, syr Tofu alebo Mozzarella, soľ, pizza korenie, 1 hrsť, bazalka

Obloha:  2 ks cibuľa, 1 konzerva paradajkové pyré, 2 ks vajce, 2 hrste olivy, pizza korenie

 

Postup:

Karfiol si natrhajte na malé kúsky a v rozmixujte v kuchynskom robote. Potom ho vložte do misy a dajte na 8 minút do mikrovlnky, aby sa vám uvaril. Do karfiolu pretlačte 2 strúčiky cesnaku. Tofu syr alebo mozzarellu nastrúhajte a pridajte do misy ku karfiolu s cesnakom. Pridajte vajíčka a zľahka osoľte a okoreňte pizza korením. Cesto vylejte na plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Dajte zapiecť na 15 minút, na 230 stupňov. Cibuľu si očistíme, nakrájame a krátko orestujeme na olivovom oleji. Zvyšnú zeleninu nakrájame na tenké pásiky. Potom cesto vytiahnite a rozotrite naň paradajkovú omáčku, cibuľu, rajčiny, a vajíčka nakrájané na kolieska. Na koniec ešte dochuťte pizza korením a dajte zapiecť ešte na 20-30 minút. Rada na záver: Odporúčam z predpečeného korpusu stiahnuť papier na pečenie a dopiecť pizzu bez papiera, keďže potom sa pizza ťažko reže. 

 

img

 

Pizza s brokolicovo-syrovým cestom

 

Suroviny:

250 g mozzarella, 1 ks brokolica, 3 ks vajce

Obloha: 200 g mozzarella, 100 g syr Niva, 150 g Prosciutto, 100 g šunka/slanina, 125 g olivy

Paradajková omáčka: 1 ks rajčiakový pretlak, 1ks cesnak, 1ks bazalka

 

Postup:

 

 

Prajeme dobrú chuť!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies