Bezsenná noc potrebuje liek

NETKY.SK • 20 Máj 2020, 6:36 • 2 min
Bezsenná noc potrebuje liek

Nespavosť sa akosi premnožuje, a hoci je to nechcené, blúdi po nociach v snahe čo najviac si ukradnúť. A veru sa jej to darí, to je nepopierateľné.

slovakia

left justify in out

Je to dôsledok starosti

Vzniká prevažne tam, kde sa na živote podieľa nejaká starosť. Človek aj zatvorí oči, nasilu pritláča viečka k sebe a začína pravidelne dýchať. Robí to dlho, až kým sa mu praktika neomrzí. Je dokonca taký ochotný zbaviť sa nespavosti, že siaha po zastaranom spôsobe a dá sa do počítania. Pravda je ale taká, že kým sa myšlienka nenaladí na niečo príjemné a kým sa skutočne neuverí v dobro, potom bude každý pokus márny a skôr či neskôr sa zlyhá.
 

img

 

Slovo má moc
Než sa totiž niekto uložil na odpočinok, vypočul si toho viac ako dosť. Redaktor v televízii ohlasoval ďalší zločin a páchateľ je neznámy, nehovoriac o strachu šíriacom sa na internete. Stratiť už nie je čo, tak možno je najvyššia chvíľa vyskúšať šušťanie otáčajúcej sa strany a moc napísaného slova. Chce to trochu pozitivity.

 

Lucy Maud Montgomery - Anjel medzi tieňmi
Anjel medzi tieňmi je kniha skladajúca sa z 19 kratučkých poviedok, čo značne zrýchli čítanie i záujem o rozmanitosť hrdinov. Hoci sa autorka preslávila vďaka vymyslenej sirote Anne, je radosť objaviť aj jej umenie poviedok. Obsah je taký priezračne čistý, až to pripomína rozprávku pre dospelého. Iste, niekde sa vyskytne aj taká či onaká intriga, ale vždy a to naozaj bez výnimky, sa to uzatvorí šťastne. Na konci zanechá pekný a najmä úprimný úsmev, ktorý sa občas stáva vzácnosťou hodnou pátrania. Prečo by si teda pochmúrnosť neodpočinula a nedala miesto potešeniu?

 

img

 

Mark Twain - Dobrodružstvá Toma Sawyera a Huckleberryho Finna
Keď sa spriatelí dobrák s rebelom, nemôže to dopadnúť inak ako takým dobrodružstvom, ktoré bude nesmrteľné. Nezáleží ani na rozdielnosti, ktorá je najväčšmi jasná vo výchove, a ani na ničom inom. Huckleberry Fin spával v sude, mal otca pijana a nápady také lákavé, že by nimi zviedol kohokoľvek. Tom sa rovnako tak necháva viac ako rád strhnúť a vďaka tomu je na svete kniha, ktorá je ako stvorená na rozveselenie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Rachael 🌻 (@reading.rach),

 

Kniha Žalmov
Áno, nesmiem vynechať Bibliu. Vzhľadom na to, že je inšpirovaná Bohom, ktorý predstavuje dokonalého otca, nie je nič lepšie na upokojenie ako to, keď sa ustarostenému dieťaťu prihovára rodič. V Biblii nechýba nič, ani romantika, ani poučenie, ani príbeh za príbehom. Kniha Žalmov je výnimočná tým, že hoci jej autori žili naozaj dávno, trápilo ich rovnaké nadelenie emócií. Boli aj smutní, aj nahnevaní, aj sklamaní. V ničom ale nezabúdali na jedno - že len v Bohu sa utíši duša.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona