Tragédia priamo na priechode. O život prišla len 18-ročná chodkyňa

NETKY.SK • 11 Marec 2024, 15:50 • 2 min
Tragédia priamo na priechode. O život prišla len 18-ročná chodkyňa

Dopravní policajti boli v nedeľu 10. marca večer privolaní k vážnej dopravnej nehode v obci Zvončín, neďaleko Trnavy.

slovakia

left justify in out

Mladý vodič mal ísť na aute Honda CR-V smerom na Trnavu. Pri prejazde cez obec Zvončín mal, z doposiaľ nezistených príčin, pravou prednou časťou auta zachytiť chodkyňu. Tá v tom čase zľava prechádzala po priechode pre chodcov, pričom mala byť už takmer na jeho konci.

Žena pri náraze utrpela vážne zranenia, ktorým žiaľ, aj napriek maximálnej snahe zasahujúcich záchranárov, na mieste podľahla. Policajti podrobili mladíka dychovej skúške, ktorá alkohol v jeho dychu nepotvrdila. Na mieste mu zadržali vodičský preukaz.

Tragickú nehodu si prevzala trnavská vyšetrovateľka, ktorá začala vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania. Polícia k udalosti privolala aj znalca z odboru cestná doprava.

Polícia zároveň upozorňuje vodičov, aby sa pri jazde plne sústredili a sledovali situáciu na ceste. Najmä počas zníženej viditeľnosti, a v meste alebo obci, ešte zvýšte svoju pozornosť a v blízkosti priechodov pre chodcov znížte rýchlosť!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Facebook / Polícia SR - Bratislava, Foto: Ilustračné (Košice online)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies