Bezpečnostné zložky Talibanu usmrtili dvoch členov Islamského štátu

NETKY.SK • 27 Február 2023, 10:59 • 2 min
Bezpečnostné zložky Talibanu usmrtili dvoch členov Islamského štátu

KÁBUL - Bezpečnostné zložky Talibanu v rámci nočnej razie v Kábule usmrtili dvoch militantov teroristickej organizácie Islamský štát (IS) a jednu osobu zadržali. V pondelok to uviedol hovorca talibanskej vlády Zabíhulláh Mudžáhid.

slovakia

left justify in out

Miestna odnož IS, známa ako Islamský štát v provincii Chorásán (IS-K), je hlavným nepriateľom Talibanu. Odkedy Taliban v auguste 2021 prevzal v Afganistane moc, táto militantná skupina zintenzívnila svoje útoky na talibanské hliadky a príslušníkov afganskej menšiny moslimských šiitov. Podľa talibanskej vlády sa nočný zásah bezpečnostných zložiek konal v kábulskej štvrti Chajr Chána a bol zameraný na členov IS, ktorí plánovali útoky v afganskej metropole. Vo štvrti Chajr Chána sa podľa Talibanu ukrýva množstvo príslušníkov IS. Bezpečnostné zložky okrem usmrtenia dvoch militantov a jedného zadržaného člena IS zhabali aj muníciu a vojenské vybavenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies