Historický deň! Pápež František začal svoju oficiálnu návštevu Iraku

NETKY.SK • 5 Marec 2021, 13:25 • 2 min
Historický deň! Pápež František začal svoju oficiálnu návštevu Iraku

BAGDAD – Pápež František odletel v piatok ráno z Ríma na historickú návštevu Iraku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AFP. Pápež František priletel do metropoly Bagdad v poobedných hodinách. Oficiálna návšteva tejto moslimskej krajiny je naplánovaná od dnes do pondelka (8. marca). Na svoju prvú zahraničnú cestu vyrazil pre pandémiu koronavírusu po vyše roku.  

 

img

 

Pápež František, ktorý sa prezentuje svojimi progresívnymi názormi sa tak stane prvým najvyšším predstaviteľom katolíckej cirkvi, ktorý navštívi túto arabskú krajinu.

 

Hlava katolíckej cirkvi navštívi hlavné mesto Bagdad, ruiny starovekého mesta Ur spätého s pamiatkou biblického patriarchu Abraháma, ako aj mestá Arbíl a Mósul na severe krajiny, ktoré boli zdevastované v boji proti teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

 

img

 

Od tejto návštevy ho neodradila ani zhoršujúca sa bezpečnostná situácia v krajine a narastajúce počty pozitívnych ľudí na koronavírus. Vatikán si pre toto rozhodnutie vyslúžil kritiku. Mnohí sa totiž obávajú o zdravie, ale aj bezpečnosť Pápeža.

 

 

Pápež má tiež v pláne odslúžiť omšu v Chaldejskej katedrále sv. Jozefa v Bagdade a v nedeľu zase na štadióne v Arbíle. V pondelok ráno odletí naspäť do Ríma.

 

Irak je domovom relatívne početnej kresťanskej menšiny, ktorej príslušníci boli v posledných rokoch prenasledovaní extrémistami z IS a mnohí boli donútení opustiť svoje domovy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies