Bezdomovec z Lučenca strávil zimu na Tenerife: Letenku si kúpil z našetrených peňazí

NETKY.SK • 14 Jún 2017, 09:50 • 2 min
Bezdomovec z Lučenca strávil zimu na Tenerife: Letenku si kúpil z našetrených peňazí

Bezdomovec Alexander Mikloška prežil väčšinu zimy pri mori.

slovakia

left justify in out

Alexander Mikloška, inak prezývaný Šanko, je bezdomovcom. Napriek tomu sa mu podarilo stráviť tuhú slovenskú zimu v „teplých krajinách“. Z peňazí, ktoré sa mu podarilo ušetriť si kúpil letenku na Tenerife. Nebola to však jeho prvá dovolenka, na Kanárskych ostrovoch, prezimoval už štvrtýkrát.

 

Šanko nemá vlastné bývanie. Žije v kôlni, ktorú mu poskytli dobrí ľudia. Jeho príjmy sú minimálne. Dostáva dôchodok, z ktorého sa mu podarí čo-to nakúpiť, inak je odkázaný na používanie nájdených vecí.

 

Tento raz strávil na Tenerife štyri mesiace a dvanásť dní. Po prvýkrát sa sem však vydal pred viac ako 20 rokmi. „Vtedy som mal práve 50 rokov. Zima, chudoba a hlad, to je ťažká kombinácia. Všimol som si, že vtáci odlietajú a tak som premýšľal, že si odskočím,“ vysvetľuje.

 

Kým na Slovensku zúril mráz, Šanko sa opaľoval a plával v Atlantickom oceáne. Ako priznáva, veľa peňazí na prežitie tam nepotreboval. Prespával na letisku, v útulkoch, ale aj pod holým nebom. Na letenku si ušetril, no pomohol mu aj kamarát Karol Géč.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies