Pri ruských dronových útokoch na západe Ukrajiny sa zranilo 16 ľudí

NETKY.SK • 25 Október 2023, 13:30 • 2 min
Pri ruských dronových útokoch na západe Ukrajiny sa zranilo 16 ľudí

CHMEĽNYCKYJ - Najmenej 16 ľudí utrpelo v stredu zranenia v západoukrajinskej Chmeľnyckej oblasti, kde do areálu objektu kritickej infraštruktúry v okrese Šepetivskyj dopadli úlomky zostrelených ruských „vzdušných objektov“. Na platforme Telegram to podľa agentúry DPA oznámil námestník gubernátora zmienenej oblasti Serhij Ťurin.

slovakia

left justify in out

Následná tlaková vlna poškodila okolité nebytové priestory, obytné budovy a vozidlá.

Podľa informácií, ktoré zverejnilo ukrajinské letectvo, Rusko v noci na stredu zaútočilo na územie Ukrajiny 11 tzv. kamikadze dronmi. Všetky boli zostrelené.

Ukrajina sa už vyše 20 mesiacov bráni proti ruskej agresii. Od vlaňajšej jesene Rusko dronmi a raketami pravidelne útočí na civilné ciele vo vnútrozemí. Často ide o elektrárne, teplárne či vodárne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: Reuters (Na titulnej fotografii sa ukrajinský policajt prechádza neďaleko poškodenej obytnej budovy v Avdiyivke)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies