Biden podpísal vstup Švédska a Fínska do NATO. Čo odkázal Putinovi?

NETKY.SK • 9 August 2022, 21:46 • 2 min
Biden podpísal vstup Švédska a Fínska do NATO. Čo odkázal Putinovi?

WASHINGTON - Americký prezident Joe Biden dnes pridal svoj podpis k rozhodnutiu Kongresu ratifikovať vstup Fínska a Švédska do NATO.

slovakia

left justify in out

Spojené štáty sa tak stali 23. krajinou, ktorá schválila vstup Fínska a Švédska do Aliancie. Potrebný je súhlas všetkých 30 členských krajín, informuje TASR na základe správy agentúry AFP.

Za vstup týchto dvoch severských krajín do NATO sa nedávno vyslovil americký Senát. Hlasovalo zaň 95 senátorov, iba jeden bol proti.

Biden v súvislosti s ratifikáciou uviedol, že Fínsko i Švédsko budú „silnými a veľmi spoľahlivými spojencami" v rámci Aliancie. Ocenil „silné demokratické inštitúcie, silné ozbrojené sily a silné a transparentné ekonomiky" týchto krajín, ktoré budú podľa neho prínosom pre NATO.

Ako pokračoval, ruský prezident Vladimir Putin inváziou na Ukrajinu otriasol mierom a bezpečnosťou v Európe. „Myslel si, že nás rozbije. A namiesto toho teraz dostáva, čo nechcel," povedal Biden.

 

Z domova: Robert Fico: Ropu odstavila Ukrajina, sankcie nefungujú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies