Štát získal v aukcii frekvencií na 5G siete cez 60 miliónov eur

NETKY.SK • 6 Máj 2022, 10:54 • 2 min
Štát získal v aukcii frekvencií na 5G siete cez 60 miliónov eur

BRATISLAVA – Dvadsaťročné povolenia na využívanie frekvencií vhodných pre budovanie 5G sietí Slovensko predalo v aukcii za 63,6 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Štyri frekvenčné bloky v pásme 3 600 megahertzov (MHz) získali Orange Slovensko, O2 Slovakia, Slovak Telekom a SWAN. V piatok o tom informoval Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb.

 

Úrad začal výberové konanie formou elektronickej aukcie 1. marca, kedy zverejnil výzvu na predkladanie ponúk do výberového konania.

 

„Cieľom tohto výberového konania bola podpora investícií do nových technológií 5G výrazne skôr, ako vyprší platnosť súčasných individuálnych povolení vo frekvenčnom pásme 3 600 MHz,“ povedal predseda úradu Ivan Marták.

 

img

 

Frekvencie z frekvenčného pásma 3 600 MHz budú môcť úspešní účastníci začať používať od 1. septembra 2025. Rozhodnutia úradu o pridelení frekvencií a rozhodnutia úradu o určení podmienok budú vydané s platnosťou do 31. decembra 2045.

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Pozor na vašu webkameru! Ako sa uistiť, že vás heker nepozoruje?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies