Bezdomovec stál cez dve hodiny v daždi, aby ochránil tašku plnú peňazí

NETKY.SK • 16 December 2017, 09:17 • 2 min
Bezdomovec stál cez dve hodiny v daždi, aby ochránil tašku plnú peňazí

Poctivosť sa vypláca. Svoje o tom vie bezdomovec James John McGeown, ktorý viac ako dve hodiny strážil tašku so 450 librami, ktorú zahliadol v jednom zo zaparkovaných áut s otvoreným oknom v škótskom Glasgowe. Majiteľ vozidla sa mu následne odvďačil finančnou zbierkou, ktorú založil, aby mu v jeho nepriaznivej situácii pomohol, informovali Novinky.cz

slovakia

left justify in out

Tašku zazrel na prednom sedadle jedného zo zaparkovaných áut pred budovou glasgowského súdu. Pretože bolo okno auta otvorené dokorán, rozhodol sa, že tašku radšej postráži, než majiteľ auta príde.

 

Bál sa, aby tašku so slušným finančným obnosom niekto neukradol. Hoci silne pršalo, stál na mieste viac ako dve hodiny. Keď však ani po tak dlhej dobe nikto neprišiel, vzal tašku do jednej z neďalekých právnických kancelárií a v aute nechal odkaz, aby si ju tam dotyčný vyzdvihol.

 

Vlastníka vozidla Johna McMonagleho a majiteľku tašky Alyshiu Orfordovou bezdomovcov poctivý čin veľmi prekvapil. "Bol som v šoku, nechcel som uveriť tomu, že si nič nevzal. Ten muž nemá nič a stále radšej myslel na ostatných. Len to dokazuje, že sú na ulici slušní ľudia, " povedal McMonagle.

 

Aby sa mužovi odvďačil, rozhodol sa na internete založiť finančnú zbierku, ktorá by mu mala pomôcť dostať sa z nepriaznivej situácie. "Vyberáme peniaze ako pre Jamesa Johna McGeowna, tak pre celú bezdomoveckú komunitu v Glasgow a Clydebank," zveril sa.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies