Bez vodičského preukazu a s alkoholom v krvi: Vodič šoféroval aj napriek dvojnásobnému zákazu šoférovania

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 14:00 • 2 min
Bez vodičského preukazu a s alkoholom v krvi: Vodič šoféroval aj napriek dvojnásobnému zákazu šoférovania

NITRA - Zákaz vedenia vozidiel v roku 2019 aj v roku 2022 a povinnosť podrobiť sa vyšetreniu vo vzťahu k alkoholu a návykovým látkam a liekom mal 35-ročný vodič osobného vozidla Kia v čase, keď ho zastavili a kontrolovali policajti z Vrábeľ. Napriek tomu si sadol za volant opitý, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

slovakia

left justify in out

Policajti boli v rámci svojej služby vyslaní do Novej Vsi nad Žitavou v okrese Nitra, kde muž údajne vykrikoval a provokoval miestnych obyvateľov. Následne, zjavne pod vplyvom alkoholu, si sadol za volant Kie. Policajti Kiu spozorovali medzi Novou Vsou nad Žitavou a Veľkými Chyndicami.

 

Vodiča zastavili, skontrolovali a podrobili dychovej skúške. Tá vyšla v prvom kole s výsledkom 0,85 mg/l a v druhom 0,93 mg/l, čo je v prepočte viac ako 1,94 promile. Vodič bol umiestnený až do vytriezvenia v policajnej cele a následne bol vypočutý. Aktuálne je obvinený z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies