New Jersey vyhrali nad Islanders. Gólom prispel aj Slovák Šimon Nemec

NETKY.SK • 7 Október 2023, 11:15 • 2 min
New Jersey vyhrali nad Islanders. Gólom prispel aj Slovák Šimon Nemec

NEW YORK - Slovenský hokejista Šimon Nemec sa strelecky presadil v nočnom prípravnom zápase pred štartom novej sezóny NHL a prispel k víťazstvu New Jersey Devils na ľade New Yorku Islanders 3:0. Devätnásťročný obranca skóroval v 29. minúte na konci oslabenia a spečatil triumf hostí. Oporou "diablov" bol švajčiarsky brankár Akira Schmid, ktorý zlikvidoval 30 striel.

slovakia

left justify in out

"Videl som šancu. Snažil som sa ju využiť a podarilo sa mi streliť gól," uviedol pre oficiálnu stránku klubu Nemec, ktorý odohral takmer 22 minút. Okrem gólu zaznamenal aj dva plusové body. Celkovo nastúpil v predsezónnom období v štyroch stretnutiach a dosiahol štyri body (2+2). Devils ako jediný tím ukončili prípravu bez jedinej prehry. Od roku 2005 zostali v prípravných zápasoch bez prehry iba štyri tímy - San Jose (2005), Ottawa (2007), Calgary (2010) a Colorado (2016).

V tretej útočnej formácii Calgary nastúpil slovenský krídelník Adam Ružička. Odohral takmer 13 minút a bodovo sa nepresadil, za nebezpečnú hru vysokou hokejkou si na konci prvej tretiny odpykal dvojminútový trest. Jeho tím podľahol Vancouveru 1:3.

 

Sumár výsledkov prípravných zápasov:

Buffalo - Pittsburgh 4:7,
Carolina - Nashville 4:1,
New York Islanders - New Jersey 0:3 /za hostí NEMEC 1+0/,
Edmonton - Seattle 3:1,
Vancouver - Calgary 3:1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: NYI Hockey Now
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies