Začal sa hudobný festival Glastonbury; vystúpia na ňom Guns N'Roses i Elton John

NETKY.SK • 21 Jún 2023, 17:00 • 2 min
Začal sa hudobný festival Glastonbury; vystúpia na ňom Guns N'Roses i Elton John

LONDÝN / PILTON - V Británii sa v stredu začal multižánrový hudobný festival Glastonbury, na ktorom sa podľa odhadov zúčastní až 200.000 fanúšikov. Ako hlavní interpreti sa predstavia skupiny Arctic Monkeys, Guns N'Roses či spevák Elton John, pre ktorého bude toto vystúpenie posledným koncertom v Británii.

slovakia

left justify in out

V Británii sa v stredu začal multižánrový hudobný festival Glastonbury, na ktorom sa podľa odhadov zúčastní až 200.000 fanúšikov. Ako hlavní interpreti sa predstavia skupiny Arctic Monkeys, Guns N'Roses či spevák Elton John, pre ktorého bude toto vystúpenie posledným koncertom v Británii. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

 

Festival Glastonbury, ktorý patrí k najväčším hudobným podujatiam vôbec, sa od roku 1970 každoročne koná na farme Worthy Farm v Piltone v grófstve Somerset na juhu Anglicka. Počas pandémie koronavírusu mal však trojročnú prestávku. Festival potrvá do nedele 25. júna. Okrem Guns N'Roses a Arctic Monkeys sa na ňom predstavia aj speváčky Lana del Rey a Lizzo, reper Lil Nas X, Rick Astley, Lewis Capaldi či Måneskin.

 

zostrih záberov z Glastonbury z minulého ročníku

 

Podujatie v nedeľu ukončí 76-ročný Elton John, pre ktorého to bude posledný koncert v Británii vôbec. Odohrá ho v rámci svojho rozlúčkového turné s názvom Farewell Yellow Brick Road, počas ktorého mal odohrať viac než 300 koncertov. Turné malo pôvodne skončiť v roku 2021, viaceré vystúpenia však preložili z dôvodu pandémie koronavírusu či zdravotných problémov umelca. Viac ako 100.000 bežných lístkov na festival Glastonbury sa predalo v priebehu jednej hodiny, a to i napriek tomu, že cena vstupeniek oproti minulému roku narástla na 335 libier (390 eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies