Bero verí, že prehra s Walesom "nakopla" tím k postupu

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 08:46 • 2 min
Bero verí, že prehra s Walesom "nakopla" tím k postupu

BRATISLAVA - Talentovaný stredopoliar futbalového majstra AS Trenčín Matúš Bero stihol pred ME 2016 vo Francúzsku odohrať jeden zápas v drese A-tímu SR. Svoj debut v najcennejšom drese prežil v prípravnom zápase s Gruzínskom (3:1).

slovakia

left justify in out

Opora reprezentačnej "dvadsaťjednotky" a aktuálne najlepší slovenský futbalista do 21 rokov bol dokonca dlho v hre o nomináciu na práve prebiehajúci šampionát. Ako sa mu sledovalo úvodné vystúpenie "kozákovcov" z pozície diváka? "Zatiaľ môžeme hodnotiť iba ten jeden zápas s Walesom. Samozrejme, všetci vieme, že vstup do majstrovstiev Európy nie je vôbec ľahký. Bola to pre nás ťažká skúška, ktorá sa pre nás skončila smoliarskou prehrou 1:2," reagoval na otázku Matúš Bero a pokračoval: "Ja som s chalanmi stále aj mysľou. Bol som predsa jedným z nich. Patril som do kolektívu, ktorý teraz štartuje na majstrovstvách Európy. Preto viem, že to nemajú vôbec ľahké."

 

Dvadsaťročný rodák z Ilavy, ktorý okrem Ceny Petra Dubovského pre najlepšieho hráča do 21 rokov za rok 2015 má doma už dva majstrovské tituly a podieľal sa na dvoch triumfoch v Slovenskom pohári, viackrát počas debaty zdôraznil, že spoluhráčom z A-tímu SR vždy veril.

 

"Viem, že chalani teraz vôbec nemajú hlavy dole. Za výkon, ktorý predviedli proti Walesu, sa predsa nemusia hanbiť. Som tiež presvedčený, že prehra v prvom súboji na ME ich poriadne 'nakopne', že práve takúto lekciu potrebovali, aby tie ďalšie dva zápasy zvládli. Verím, že to dokážu a dosiahnu na vysnívaný postup, čo je hlavný cieľ, s ktorým na šampionát do Francúzska cestovali."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies