Bero nováčik v A-tíme SR chce ukázať, že patrí do mužstva

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:38 • 2 min
Bero nováčik v A-tíme SR chce ukázať, že patrí do mužstva

SENEC - Futbalista AS Trenčín Matúš Bero je jeden z trojice hráčov "dvadsaťjednotky" (ďalšími sú stopér Milan Škriniar a útočník Adam Zreľák, pozn.), ktorí sa dostali do širšej 27-člennej nominácie trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka na záverečnú prípravu v Rakúsku pred júnovým odchodom na majstrovstvá Európy do Francúzska.

slovakia

left justify in out

"Prvá reakcia? Musím sa priznať. Keď som sa dozvedel, že som v kádri, začalo mi veľmi silno tĺcť srdce. Mamina mi to hneď volala - a s plačom. Pre mňa je to neskutočná vec, za dôveru byť tu som nesmierne vďačný," uviedol vo štvrtok popoludní na zraze A-mužstva SR v Senci 20-ročný futbalový univerzál Bero (nar. 6. septembra 1995) a pred zástupcami médií ďalej poznamenal: "Pocit je to vynikajúci, tešil som sa na dnešný deň. Veľmi si vážim, že som dostal takúto príležitosť. Je to pre mňa obrovská česť reprezentovať Slovensko na najvyššej úrovni, zároveň mimoriadne zaväzujúce. Keď už som tu, budem sa snažiť robiť všetko, aby sa mi podarilo udržať si miesto. A ak nie teraz, tak znova v budúcnosti."


Talentovaný stredopoliar zažil výbornú sezónu v trenčianskom klube, s AS obhájil double - zopakoval si triumf vo Fortuna lige i v národnom pohári Slovnaft Cupe z ročníka 2014/2015. "Moja prítomnosť na zraze v Senci je akýmsi zadosťučinením za celú úspešnú sezónu. Naozaj som veľmi tvrdo pracoval a robil krok za krokom, aby som bol stále lepší a lepší. Aj touto nomináciou do národného tímu sa mi ukázalo, že to tak je. S tým sa však ja neuspokojím, ale budem ďalej pokračovať v tom, čo som predvádzal na trávniku," skonštatoval ďalej novic v "áčku" Matúš Bero a na otázku, ako ho prijali už "etablovaní" reprezentanti, doplnil: "Myslím si, že všetci chalani sú pohoďáci. Ja si každého z nich veľmi vážim a viem, že sa od nich môžem veľa učiť. Beriem to aj z tohto hľadiska: budem ich možno aj trošku sledovať, aby som sa naučil nejaké nové veci a posunulo ma to futbalovo vpred."


S pätnástimi gólmi druhý najlepší kanonier Fortuna ligy 2015/2016 určite nenastúpi za AS Trenčín v piatkovom domácom dueli záverečného 33. kola najvyššej slovenskej súťaže proti MFK Skalica a nemôže tak bojovať o korunu kráľa strelcov. Na čele gólovej produktivity je so 16 presnými zásahmi jeho spoluhráč Gino van Kessel, tretí v poradí David Depetris zo Spartaka Trnava má na konte 14 gólov.

 

"Pre mňa je už ´pasé´ byť najlepší strelec Fortuna ligy, piatkový duel so Skalicou určite vynechám. Musím však zopakovať: ´Som šťastný, že som na tomto zraze reprezentácie, trenčiansky klub ma uvoľnil.´ Možno som mohol v záverečnom kole bojovať o kanoniersku korunu, ale ja budem bojovať o niečo iné. Takúto príležitosť byť v A-tíme SR si neskutočne vážim, je to najcennejšie, čo môže futbalista dosiahnuť," vyjadril sa Bero, ktorý v predchádzajúcom 32. kole Fortuna ligy prihral spomenutému Van Kesselovi na dva góly a tento holandský legionár AS napokon skóroval až štyrikrát. "Nespravil by som to inak. Ja som hrdý, že som Ginovi prihral na tie góly. V Trenčíne sme silný tím, veľkí kamaráti a keď bude Gino najlepší strelec slovenskej ligy, budem šťastný. Rozprávali sme sa o tom už pred začiatkom jarnej časti tejto sezóny."


Výprava slovenskej reprezentácie naberie v piatok kurz Rakúsko a vo Windischgarstene sa bude pripravovať na májové medzištátne prípravné stretnutia s národnými tímami Gruzínska (hrá sa 27. mája o 17.30 h v rakúskom Welse) a Nemecka (29. 5. o 17.45 h v nemeckom Augsburgu). "Tieto duely budú veľmi zaujímavé. Myslím si, že oba zápasy nás dobre preveria a pripravia na majstrovstvá Európy, či už mňa alebo chalanov. Uvidíme, čo z toho bude. Pôjdeme do týchto dvoch stretnutí určite s cieľom zvíťaziť."


Súčasný 27-členný káder kouča Jána Kozáka sa musí zúžiť o štyri mená, v konečnej nominácii na ME bude figurovať 23 futbalistov, z toho traja brankári. "Veľmi si vážim už skutočnosť, že som v nominácii a mohol som prísť na tento štvrtkový zraz. Uvidíme, čo z toho vyvstane. Budem bojovať, aby sa mi to podarilo. Dám do toho všetko. Je tu však obrovská kvalita hráčov. Chalani, ktorí sú aj mojimi vzormi a môžem sa od nich veľa naučiť. Keď to vyjde, tak to vyjde. Keď nie, tak nie. Budem sa snažiť ukázať, že do mužstva patrím. A presvedčiť trénera, že tú šancu mi dal oprávnene," povedal Matúš Bero, o ktorého je na klubovej úrovni záujem v zahraničí: "Musím teraz potvrdiť tie výkony, ktoré som predvádzal v trenčianskom klube. Keď to tak bude aj v reprezentácii, moja futbalová cena možno bude znova ešte o trochu vyššia. Uvidíme, čo sa stane v budúcnosti."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies