Bratislavský kraj plánuje použiť na nové projekty deväť miliónov eur z eurofondov

NETKY.SK • 25 Máj 2019, 11:36 • 2 min
Bratislavský  kraj plánuje použiť na nové projekty deväť miliónov eur z eurofondov

BRATISLAVA - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje použiť deväť miliónov eur z eurofondov na nové projekty.

slovakia

left justify in out

V rámci programového obdobia 2014 – 2020 aktuálne kraj robí projekty za približne 25 miliónov eur a už predložil projekty za 10 miliónov eur. Ide predovšetkým o projekty na podporu odborného vzdelávania, modernizáciu cesty tretej triedy, podporu udržateľnej dopravy alebo rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Jedným z pripravovaných projektov je aj zriadenie environmentálno-vzdelávacieho centra v bratislavskej mestskej časti Čunovo. Ekocentrum Čunovo sa stane vstupnou bránou do Chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy. Súčasťou projektu má byť aj rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky Čunovský kaštieľ a jeho premena na denné ekocentrum pre celý kraj a prihraničné územie. Predpokladaný rozpočet projektu je približne 5,1 milióna eur a trvanie projektu je stanovené od roku 2019 do 2022.

Ďalším eurofondovým projektom, na ktorom pracuje BSK s Nadáciou Cvernovka, je projekt Kreatívne centrum Bratislava. Hlavným cieľom tohto projektu je podpora profesionálov z oblasti kreatívneho priemyslu, najmä začínajúcich umelcov, ako aj tvorba kultúrneho, spoločenského a vzdelávacieho programu s aktívnou účasťou verejnosti. Vytvorený priestor pre rozvoj kreatívneho talentu má za cieľ taktiež vznik nových pracovných miest. Podľa BSK má byť rozpočet daného projektu maximálne do päť miliónov eur.

Najväčšiu časť z eurofondov použil kraj na už realizovanom projekte modernizácie cesty medzi Rohožníkom a Malackami. Projekt je financovaný z Integrovaného regionálneho operačného programu v celkovej sume takmer 6,7 milióna eur. Dokončenie modernizácie očakávajú v priebehu tohto roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona