Medveďa, ktorý v Liptovskom Mikuláši zranil päť ľudí, odstrelili

NETKY.SK • 27 Marec 2024, 08:54 • 2 min
Medveďa, ktorý v Liptovskom Mikuláši zranil päť ľudí, odstrelili

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Medveďa, ktorý ešte 17. marca behal po Liptovskom Mikuláši a zranil päť ľudí, sa v utorok (26. 3.) večer podarilo odstreliť. Informoval o tom minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

„Na jeho identifikáciu bol použitý dron s biometriou,“ priblížil minister. Zároveň poďakoval všetkým zúčastneným zložkám.

Zásahový tím v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami organizoval po útoku medveďa 24-hodinové hliadky. Štátna ochrana prírody (ŠOP) SR inštalovala na vybraných miestach fotopasce, ktoré slúžili na lokalizáciu jeho pohybu.

Hlavným cieľom bolo zabezpečenie bezpečnosti obyvateľstva, ich zdravia a majetku a zamedzenie návratu problémového jedinca do intravilánu.

Škrabance aj pohryzenia

Na medveďa pobehujúceho v uliciach Liptovského Mikuláša upozornili v nedeľu 17. marca okolo obeda samotní obyvatelia mesta na sociálnych sieťach. Zverejnili aj fotografie a videá. Policajným hliadkam sa ho podarilo vytlačiť do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou.

Medzitým však medveď stihol zraniť piatich ľudí. Napadnutí ľudia utrpeli škrabance aj pohryzenia. Všetkých ešte v ten deň prepustili do domácej liečby.

Mesto vyhlásilo v súvislosti s výskytom medveďa hnedého mimoriadnu situáciu. Žilinské krajské riaditeľstvo Policajného zboru nasadilo do služieb zvýšený počet hliadok a všetky dostupné prostriedky, ktoré monitorovali celé územie mesta a širšie okolie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RTVS / TASR, Foto: Facebook / Martin Daniš / Liptov112.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies