Kvôli výbuchu paneláku v Prešove idú traja ľudia do väzby, časť domu sa zbúra

NETKY.SK • 10 December 2019, 08:04 • 2 min
Kvôli výbuchu paneláku v Prešove idú traja ľudia do väzby, časť domu sa zbúra

Súd v pondelok uvalil väzbu na tri obvinené osoby zo všeobecného ohrozenia v súvislosti s piatkovým výbuchom plynu v paneláku v Prešove.

slovakia

left justify in out

Ide o zamestnancov firmy, ktorá vykonávala výkopové práce pri paneláku na Mukačevskej 7. Pri nešťastí zomrelo sedem ľudí a jedna žena je stále nezvestná.

 

Hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek uviedol, že v najbližších dňoch budú zbúrané vrchné štyri až päť poschodí, ďalej sa potom uvidí. Práve horná časť paneláku je explóziou a následným požiarom najviac poškodená.

 

 

Na miesto nešťastia prišli v pondelok zástupcovia českej firmy Cannonier, ktorá sa špecializuje na strojovú demoláciu výškových budov a disponuje pre tento účel špeciálnou technikou. Poschodia budú strihať postupne, pretože z 12. poschodia je stále nezvestná jedna žena. Predpokladá sa, že budú nájdené jej ostatky.

 

 

Mesto Prešov po zasadnutí krízového štábu oznámilo, že po pondelňajších testoch a revíziách sa obyvatelia okolitých bytových domov v Mukačevská ulici číslo 5, 11 a 13 môžu vrátiť do svojich domovov.

 

Slováci pomáhali ako sa dalo

 

Darcovia poslali na pomoc na účet mesta 1,8 milióna eur (suma bez príspevku štátu).

 

K tragickému výbuchu na sídlisku v Prešove došlo v piatok v dopoludňajších hodinách, našťastie v čase, keď bola väčšina jeho obyvateľov v práci. Explózia výškovú budovu úplne zdemolovala.

 

Nešťastie si zrejme vinou nedbanlivosti vyžiadalo sedem obetí, pričom jedna osoba je stále nezvestná a zrejme tiež prišla o život.

 

V paneláku sa pri výbuchu zrútilo schodisko a niektorí ľudia sa nemali ako dostať dole. Rebríky, ktoré mali k dispozícii hasiči, boli pre ich záchranu z najvyšších poschodí príliš krátke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies