Belgičan zavraždil svoje dve deti, hodil im fén do vane

NETKY.SK • 3 August 2013, 15:03 • 2 min
Belgičan zavraždil svoje dve deti, hodil im fén do vane

BRUSEL - Príčinou rodinnej drámy mohla byť snaha manželky o rozvod.

slovakia

left justify in out

Belgicko je šokované tragédiou, ktorá sa stala v lokalite Chenée, neďaleko mesta Liége. Dvaja bratia vo veku tri a päť rokov zomreli v piatok večer po zásahu elektrickým prúdom. Vinníkom je ich otec Abdelmajid K. (54), ktorý do vane, kde sa deti kúpali, hodil zapnutý sušič na vlasy.

Ako uviedla tlačová agentúra Belga, incident so smrteľnými následkami pre deti sa prihodil v piatok okolo pol desiatej večer. Podľa dostupných policajných informácií sa otec detí, ktorý bol pod vplyvom liekov, rozhodol pre samovraždu. Predtým, ako si podrezal žily, však do vane, kde sa kúpali jeho deti, hodil zapnutý sušič na vlasy.

Deti zásah elektrickým prúdom neprežili, záchranári sa po príchode na miesto činu, asi polhodinu po incidente, pokúsili o masáž srdca, ale bolo už neskoro. Otec oboch detí bol prevezený do nemocnice a nachádza sa mimo ohrozenia života.

Polícia informovala, že technickí experti z jej radov počas noci analyzovali miesto činu a zbierali dostupné informácie. Výsledky vyšetrovania zatiaľ neboli zverejnené.

Príčinou rodinnej drámy mohla byť snaha manželky Abdelmajida K. o rozvod kvôli jeho násilnej povahe. Samovrah, ktorý odmietal myšlienku rozvodu, sa mal 14. augusta dostaviť pred nápravný súd v Liége, kvôli opakovaným vyhrážkam na adresu svojej manželky. Matka dvoch detí po príchode domov objavila vo vani bezvládne telá svojich dvoch chlapcov. Pokúsila sa ich vybrať z vane, ale sama utrpela zásah elektrickým prúdom, jej krik privolal susedov a tí zburcovali záchrannú službu.

Otec zavraždených detí nechal na múre bytu stručný odkaz na rozlúčku: "Ak ona odíde, ja odídem s deťmi."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies